Újraalakul az esztergom-kertvárosi polgárőrség

Önkénteseket, illetve 50 órás közösségi szolgálatra jelentkező fiatalokat várnak!

A Horizont Kutató-Mentő, Polgári Védelmi és Polgárőr Egyesületet 2022. augusztus 1-jén alapították meg, a nyilvántartásba vétel pedig már augusztus 8-án megtörtént – tudtuk meg Ardelean Rajmundtól, az egyesület elnökétől.

Ardelean Rajmund elmondta, hogy a három fő tevékenységünk a nevünkből adódik, Kutató-Mentő Szolgálatot, Polgári Védelmi (Prevenciós) Szolgálatot, valamint Polgárőrséget üzemeltetnek, míg az első kettőt országos riaszthatósággal, utóbbit terveik szerint Esztergom-Kertvárosban. 

Fontos az, hogy Esztergom-Kertvárosban (vagy a környező településekről) minél több olyan ember csatlakozzon majd a Polgárőrséghez, akik aktívan hozzájárulnak a helyi közrend és közbiztonság megóvásához – tette hozzá az egyesület elnöke. Az önkéntesek jelentkezését a horizontrescue@gmail.com címen várják (tárgyba tüntessék fel a JELENTKEZÉS szót).

A Polgárőrségen kívül a Kutató-Mentő Szolgálatukba, valamint a Polgári Védelmi Szolgálatukba is várják az új jelentkezőket, többek között az 50 órás közösségi szolgálatra jelentkező fiatalokat.

Az egyesület céljairól részletesen ide kattintva olvashatnak!

Adományozási/támogatási lehetőségeiről tájékozódni az egyesület Facebook oldalán, illetve a weboldalukon lehet!

Borítókép: illusztráció (Ujvári Sándor / MTI / MTVA)