Kategóriák: EsztergomHírek

Gyerekricsajtól volt hangos a tűzoltólaktanya Esztergomban

Augusztus 19-én, pénteken tárt kapukkal várták az érdeklődőket a tűzoltók Tatabányán és Esztergomban.

A lánglovagok a nagyoknak és kicsiknek egyaránt készséggel meséltek a laktanyai élet mindennapjairól, így a vendégek a tűzoltószertár és a különböző tűzoltójárművek felszerelései mellett, a híradó helységet is megtekinthették. 

A csemeték méretpontos tűzoltóruhákat húzhattak és felülhettek a tűzoltójárművekre is. Ennél a pontnál kerültek elő a telefonok is, hogy az életre szóló élményt a családi archívum számára is maradandóvá tegyék. Tatabányán a gyerekek és kísérőik testközelből, a tűzoltószertárból nézhettek végig egy próbariasztást, ami nagy sikert aratott a gyerekek és a felnőttek közt is. A bemutató után a kíváncsi szülők okos kérdései is megválaszolásra kerültek. A nyílt nap remek alkalom volt azok számára is, akik a tűzoltóhivatás iránt komolyan érdeklődtek, hisz az alkalom remek lehetőséget biztosított számukra, hogy első kézből szerezzenek benyomásokat a tűzoltók mindennapjairól és a tűzoltóvá válás feltételeiről.     

Aki a tatabányai és esztergomi nyílt napokról lemaradt, a Komáromi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon – ezen a héten pénteken – még elcsípheti a tűzoltókat.

Fotók: Vági Gábor tű. szds., Kovács Tamás tű. szds.
Forrás: Katasztrófavédelem