Kategóriák: DorogHírekSport

A Szegedtől kapott ki a Dorog

A labdarúgó NB II 5. fordulójában a Szeged a Dorogot látta vendégül augusztus 21-én, vasárnap. A szerb hátvéd, Beronja első félidő végén és a második elején szerzett egy-egy találata a hazaiak javára döntötte el a mérkőzést – írja a Nemzeti Sport.

Nem volt túl izgalmas a meccs első negyedórája. Az első veszélyes akciót a vendégek vezették, egy jobb oldali beadás után Sztojka Dominik fejelt mellé. A 29. percben Könczey Márk jobb oldali félmagas beadására Gajdos Zsolt érkezett a hosszún, és az ötös sarkáról mellé lőtte a labdát. A 35. percben megint lehetőség adódott a dorogi kapu előtt. Gajdost buktatták 22 méterre a kaputól, a szabadrúgásból Simon Ádám a sorfal mellett Borsos Vilmos kezébe lőtte a labdát. A 42. percben megérkezett a szegedi gól: Beronja balról befelé cselezve két védő között elvitte a labdát, majd jobbal kilőtte a bal alsó sarkot, 1–0.  

A szünet után gyorsan nőtt az előny, hiszen a 47. percben egy szegedi szöglet után Beronja robbant be a kapu elé, és hét méterről belsőzött a kapuba, 2–0.  Az 54. percben egy dorogi támadásnál Barna Gergő közeli lövése után Molnár-Farkas Tamás ért le a jobb alsó sarokhoz. A 77. percben a vendégek egy percen belül kétszer is tesztelték a szegediek kapusát, Molnár-Farkas Tamást. Aztán egy szegedi kontránál Dobos Áron jutott el lövésig, Borsos Vilmos  előredőlve védett. Ezt követően ismét a dorogiak próbálkoztak, előbb Rácz Ferenc 18 méteres szabadrúgásból bombázott a sorfalba, majd Keresztes Krisztián labdáját blokkolta egy védő.

A Szeged egy megérdemelt győzelemmel mutatkozott be hazai pályán, a sikerben két góljával elévülhetetlen érdeme volt a nyáron igazolt szerb hátvédnek Beronjának, ugyanakkor a hazaiak kapusának, Molnár-Farkas Tamásnak a hatalmas védéseire is szükség volt ahhoz, hogy a Tisza-partiak megőrizzék kapujukat a góltól.

LABDARÚGÓ NB II – 5. FORDULÓ
SZEGED-CSANÁD GA–DOROGI FC 2–0 (1–0)
Szeged,
Szent Gellért Fórum, 1100 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Becséri Gergely, Ring Kevin)
SZEGED: Molnár F. – Könczey, Szilágyi Z., Tóth Bence, Beronja – Sipos Sz., Simon Á. (Vári, 91.) – Pintér Á. (Dobos Á., 69.), Szatmári L. (Farkas Á., 63.), Gajdos (Bitó, 91.) – Haruna (Bíró B., 63.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
DOROG: Borsos – Tóth Barnabás, Gyurácz, Keresztes, Lakatos Cs. (Vígh Á., 81.) – Lénárth T. – Lustyik (Albert Á., 68.), Szerencsi (Rácz F., 60., Sztojka (Berkó, 81.), Szedlár – Barna G. (Paudits, 60.). Vezetőedző: Fenyvesi László
Gólszerző: Beronja (42., 47.)
MESTERMÉRLEG

Alekszandar Sztevanovics:
– Kemény, hajtós mérkőzést játszottunk a jó erőkből álló Doroggal. Örülök, hogy négy idegenbeli meccsünk után győzelemmel mutatkoztunk be hazai pályán.
Fenyvesi László: – Jól játszottunk, és különösen kettő-nulla után több helyzetet dolgoztunk ki ellenfelünknél. Bosszús vagyok, mert legalább egy pontot megérdemeltünk volna.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Karnok Csaba/Délmagyarország/Nemzeti Sport