Kategóriák: Hírek

Puzzle gyerekeknek: egészen kicsi kortól szuper játék!

Ha a legjobb fejlesztő játékokat kellene górcső alá vennünk, a puzzle egészen biztosan szerepelne a listán. Számos képességet fejleszt, nem véletlen, hogy gyerekeknek már egészen kicsi kortól ajánlják a használatát. Szórakoztató, közben pedig tanít is, ezért ajándékként is nagyon népszerű. A hagyományos típusokon kívül pedig ma már nagyon sokféle puzzle közül lehet választani.

Kirakók a legkisebbeknek

Egy izgalmas puzzle gyerekeknek mindig szuper ajándékötlet, de korosztálytól is függ, hogy milyet érdemes választani. Kevesen tudják, de már 1 éves kor után szóba jöhet a kirakózás. Körülbelül Másfél évesen is meg tudják már tanulni a gyerekek, hogy kevés darabból álló puzzle-t hogy tudnak összerakni.

Az első kirakók még 2-4 darabosak, és a könnyebb kezelés érdekében gyakran készülnek fából, esetleg kis fogantyúval és ellátva. Szintén a kisebb korosztálynak való a formapuzzle, ahol egy képbe kell beilleszteni a különféle formákat.

Nagyobbaknak is sok a lehetőség

Nagyobb gyerkőcöknél a kirakható kép kerül a középpontba, ugyanis sokkal inkább figyelnek arra, hogy mi lesz a végeredmény. Éppen ezért nagyon népszerűek azok a kirakók, amik a kedvenc mesehősöket ábrázolják.

A darabszámot a gyerkőc életkorának megfelelően lehet növelni. Egy kirakózásban jártas gyermek hétévesen már a 200 darabosnál nagyobbakkal is megbirkózhat. Egy hatalmas puzzle 1000 db -ból azonban még talán nagy falat lehet számukra, de a kamaszoknak már ez is jó kikapcsolódást nyújthat.

Új izgalmak: 3D puzzle

Nagyobb gyerekeknek szintén jó opció a háromdimenziós puzzle, ami nem egy sík képet alkot, hanem térben jeleníti meg az adott tárgyat. Úgy kell elképzelni, mintha egy makettet raknánk össze, csak ragasztóra, valamint egyéb eszközökre nincs hozzá szükség. A végeredmény viszont igen látványos, sokan rakják ki a polcra a dekorációként. 3D puzzle is többféle áll rendelkezésre, érdemes olyat vásárolni, amiről tudjuk, hogy érdekli a gyereket.

A fotó forrása: Alina Demidenko / Shutterstock.com

Megosztás