Kategóriák: EsztergomHírekProgramok

Ünnepi programok Esztergomban

Színes programokkal, koncertekkel, vízijátékkal készülnek az esztergomiak az augusztus 20-ai hétvégére.

Vízijáték

Augusztus 19-én és 20-án egy nagyon izgalmas – az országban is egyedülálló – vízijátékot láthatnak az érdeklődők a Kis-Duna, Szent Miklós és Bottyán híd közötti szakaszán. Mind a két nap 21.00 és 23.00 között – 15 perces előadásokban – különleges szökőkutak segítségével, rendkívül látványos, vízsugár-táncot jelenítenek meg, melyet fényfestéssel tesznek igazán egyedivé. A káprázatos látványt két LED óriáskivetítő fogja kiegészíteni, amelyen Esztergom mindennapjait, évszakonként változó programjait és természeti arcát mutatják be, zenei aláfestéssel. Felhívják az autósok figyelmét, hogy a Kis-Duna sétány érintett szakaszán 21 és 23 óra között a közterület-felügyelet munkatársai az utcát szakaszosan lezárják a forgalom elől. A vízi kulturális rendezvény a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával valósul meg!

Családi programok

Augusztus 19-én, pénteken színes programokkal készülnek a Kapcsolatok Házában. 10 és 14 óra között „bolondos jóslás” során a kisebbek és a nagyobbak is megtudhatják, hogy mi vár rájuk a jövőben. Szintén ugyanebben az időintervallumban apród- és udvarhölgyképzőt rendeznek a mesés mesevárban, ahol a nagyobbak élményekkel gazdagodva szerezhetnek ismereteket a népi viseletekről, illetve a középkori kultúráról. Az óvodáskorúakat és a kisiskolásokat Az igazmondó juhász című mesekomédiával várják 10.30 és 11.30 között. 15 és 17 óra között pedig az Aranygyapjú Társulat interaktív, zenés sárkányviadalán vehetnek részt. Végül 17 órától a Strigonium Consort régizene együttes koncertjét hallgathatják meg a résztvevők. Mindemellett a Kapcsolatok Házában egész nap gyertyamártással, nemezeléssel és szövéssel várják az érdeklődőket. A Balassa Bálint Múzeum kézműves foglalkozással vár mindenkit, a Baldor Bábműhely középkori vásári játékokra kalauzol el minden arra érdeklődő gyermeket. A jelmezes fotózás a nap folyamán folyamatosan elérhető kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Koncertek

Augusztus 19-én, pénteken a rockzene kedvelőit várják a Széchenyi térre, ahol az Abigél együttes is fellép 17 órakor. 19 órakor a Ricsárdgír koncertjére bulizhatnak az érdeklődők. Fél kilenckor lép fel az utóbbi évek egyik legdinamikusabban fejlődő fiatal együttese, a Carson Coma. Aki pedig inkább egy kis Charliet szeretne hallgatni, az átmehet a Fesztiválszigetre. Augusztus 20-án, elsőként 17 órakor lép fel a Vársz! Ők jobbnál jobb funky, pop, soul és blues slágereket játszanak majd. Péterffy Bori és a Love Band is ott lesz a Széchenyi téren, ők 19 órától szórakoztatják a közönséget. Végül a Random Trip zenekart hallgathatják meg az érdeklődők 20.30-kor. Mindemellett augusztus 20-án, a Fesztiválszigeten is koncertekkel várnak mindenkit. 15.30-kor fellép a Két gitáros, a cajonos és a kutya, 18.30-kor a Mystery Gang, 20 órakor pedig a Come On Rock Band. Augusztus 21-én a Széchenyi téren 17 órakor fellép Vavra Bence, 18 órakor pedig zenevonat szuperkoncert lesz az LGT sztárjaival!

Új Kenyér

Az Új Kenyér megszegésére a hagyományoknak megfelelően a Szentgyörgymezői Olvasókörben kerül sor, augusztus 20-án, szombaton 9 órakor.

Forrás: iranyesztergom.hu / esztergom.hu

Megosztás