Kalapáccsal verte szét saját kocsiját

Közel félmillió forint pénzbüntetést szabtak ki azzal a férfival szemben, aki egy esztergomi lakótelepen a saját tehergépkocsiját rongálta meg, mert a jármű nem indult.

A vádirat szerint a férfi 2022. március 1-jén este egy esztergomi lakótelep előtt parkoló tehergépkocsit megpróbálta beindítani, de az nem sikerült. Erre a férfi mérgében ütötte, rúgta a gépjárművet, egy kalapáccsal többször beleütött az első szélvédőbe, ami szilánkosra tört. Ezután az elkövető egy alkalommal a kalapáccsal beleütött a jobb első ablakba, majd a motorháztetőbe. A férfi a rongálást a jármű bal oldalán folytatta, perceken keresztül folyamatosan lábbal rúgta és a kalapáccsal ütötte a jármű különböző részeit.

Az elkövető zajos és erőszakos magatartására a lakótelepen több személy felfigyelt,  a szemtanúk értesítették a hatóságot.

A garázdaság vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 450.000 Ft pénzbüntetést szabott ki a férfival szemben, a lefoglalt kalapácsot pedig elkobozták. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyészség is tudomásul vette.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség