Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Dorog – Szentlőrinc

Hétközi fordulóval folytatódik a dorogi szemszögből eddig meglehetősen sikertelen labdarúgó szezon, ahol a mieink az egyre jobban magára találó baranyai alakulatot látják vendégül. A mérkőzést augusztus 17-én, szerdán 17.30-kor rendezik meg a Buzánszky Jenő Stadionban.

Sajnos az előzetes esélyeknek megfelelően, pont nélkül távozott csapatunk az MTK otthonából. Pedig a piros-fekete legénység szemernyi megilletődöttség nélkül vetette magát a küzdelmekben. Bátor támadási próbálkozásaikat már a 11. percben siker koronázta, miután egy szemre is formás akciót követően Szerencsi Miklós volt eredményes. A 17. percben pedig növelte is előnyét a Dorog. Ha lehet, még az első gólt megelőző akciónál is szebb előkészítést követően Szedlár Zoltán lőtt látványos gólt. Nem sokkal később Szerencsi duplázhatott volna, de lövését bravúrral mentette a hazaiak kapusa. Alig telt el az első félóra, amikor a fővárosiak szépítettek, hét percre rá pedig büntetőből ki is egyenlítettek. Fordulás után jó ideig partiban voltunk és további helyzetek is adódtak, de újabb gólt a kék-fehérek szereztek, s a 72. perc hozta az igazi, döntő fordulatot, miután nagy helyzetet követően a gólba tartó fejest védte nagyszerű érzékkel az MTK hálóőre. Helyette viszont mi kaptunk újfent gólt, majd Barna Gergő kiállításával emberhátrányba is kerültünk. A rutinos hazaiak végül megadták a kegyelemdöfést, így a nagyszerűen indult mérkőzés 5 : 2 arányú vereséggel zárult.

A két fél legutóbbi egymás elleni mérkőzősén idén márciusban, első gólunk szerzője, Szerencsi Miklós akcióban (forrás: Dorogi FC. honlapja)

A Szentlőrinc súlyos négygólos vereséget szenvedett a nyitányon a remek napot kifogó Gyirmót otthonában, hazai pályán viszont kétgólos hátrányt követően 3–3-ra végezett az MTK ellen. Legutóbb, vasárnap újra hazai környezetben megszerezték az első győzelmüket a Szeged felett 2 : 0 arányban és egyre jobban kezdenek összerázódni. A baranyai társulat két éve jutott fel az NB II-be, így ezúttal már harmadik évad óta szerepelnek együtt a mieinkkel.

Ez lesz a két csapat 5. egymás elleni tétmérkőzése.

Az eddigi 4 találkozón egy dorogi győzelem és 3 döntetlen; 4 : 2-es gólaránnyal született.

Hazai mérlegünk: 2 meccsből két döntetlen, 2 : 2-es gólaránnyal.

Legutóbb idén március 16-án, ugyancsak Dorogon találkoztak a felek, ahol Szerencsi Miklós és Hajdú Roland góljaival 2–2-es döntetlenre végeztek úgy, hogy a vendégek kétszer is vezettek. Érdekesség, hogy az eddigi négy mérkőzés közül három hétközi fordulóra esett, akárcsak a mostani is. A vendégek szemszögéből ígéretes, hogy eddig nem sikerült itthon legyőzni a szerdai napokon és most is szerdára esik a mérkőzés. Amúgy is lélektanilag ők vannak jobb helyzetben, hiszen eddig 50%-os teljesítményükkel nyugodtan készülhetnek. Nem úgy a mieink, akiknek mondhatni kötelező a győzelem. Újabb pontok vesztése esetén rettentő helyzetbe kerülhetnek, ahonnan nagyon nehéz volna elindulni felfelé. A lőrinciek bámelyik csapat számára komoly erőpróbát jelentenek és nehezen adják meg magukat. Barna eltiltása miatt ráadásul éppen egy támadó esik ki a sorból, pedig a góllövőkre égetően nagy szükség lenne. Ha sikerül betelálni az ellenfél kapujába, szinte bizonyos, hogy egy gól nem lesz elég a sikerhez. Egyrészt a baranyai csapat veszélyes kapura, másfelől a dorogi védelem meglehetősen sebezhető. Mutatja a három meccsen bekapott 11 gól, amely a legtöbb, amit idén csapat kapott. 13 éve nem volt példa ilyen eredménytelen bajnoki idénykezdetre. Sőt, az esetek döntő többségében kifejezetten jól rajtoltak a mieink az elmúlt bő egy évtized során. Az egész mezőnyben rajtunk kívül csak a Nyíregyháza nem szerzett még pontot, sőt egyetlen gárdként, még gólt sem, viszont mindhárom találkozójukon csak minimális arányú vereséget szenvedtek. El is fogyott a türelem náluk, ahol máris edzőváltásra került sor. A mezőny kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy már most sincs 100%-os csapat. Veretlen is mindössze öt gárda maradt három meccset követően:  Az első négy helyet elfoglaló MTK, Soroksár, Pécs és Haladás, valamint a 10. helyen álló Csákvár.

Szabó Gyula