Kategóriák: HírekTokodaltáró

Fejlesztések, beruházások Tokodaltárón

A tokodaltárói önkormányzat tervei között többek útfelújítás, új bölcsőde kialakítása, autómosó és csomagautomata telepítése, illetve a közvilágítás fejlesztése is szerepel – tudtuk meg Petrik József polgármestertől.

A tokodaltárói önkormányzat legutóbbi testületi ülésén több fejlesztésről és beruházási lehetőségekről döntött a Képviselő-testület. Jelenleg két övezet tekintetében módosítják a Helyi Építési Szabályzatot. A piac melletti területen autómosó kialakítását teszik lehetővé, a másik területen, a volt uszoda területén pedig bölcsőde épület építésnek a lehetőségét biztosítják. Az eljárás során a partnerségi egyeztetést is lezárta a Képviselő-testület. A település egészére vonatkozó építési szabályzat módosítása hamarosan a végéhez közeledik, melynek részleteiről a település honlapján és lakossági fórumon is tájékoztatják majd a lakosságot.

A polgármester elmondta azt is, hogy két darab sebességcsökkentő küszöböt (fekvőrendőrt) és az erre figyelmeztető táblákat rendeltek meg és helyeznek ki a Szent István utcában, a játszótér biztonságosabb megközelítése érdekében. Döntöttek arról is, hogy a Vasút utca – Bányász utcától Esztergom-Kertváros felé vezető szakaszon a közvilágítás kiépítésére ajánlatot kérnek be. Valamint a Képviselő-testület támogatja, hogy a Packeta Hungary Kft. csomagautomatát telepítsen Tokodaltáró központjába. Mindemellett Sebők István képviselő kérésének megfelelően képviselői tiszteletdíjából kültéri sakkot vásárol az önkormányzat.

Az útfelújítással is jól áll a település, hiszen augusztus 11-én – a terület átadását követően – megkezdődik az Orgona utca felújítása. A DE-MA Projekt Kft. által készített egyesített terv alapján, a Csombi Gép-Bau Kft. gazdasági társasággal kötöttek vállalkozói szerződést, 21.853.400 Ft+ ÁFA vállalkozói díjért. Mindemellett a Tárna utca is esztétikusabb lesz: parkosították a területet, valamint egy járdaszakaszt is felújítanak.

Ki kell emelni azt is, hogy a település a Magyar Falu Program keretében egy 9 személyes Ford típusú kibuszt vásárolt, amivel elsődlegesen a szociálisan rászorult, idős lakótársakat segítik, illetve az óvodás és iskolás gyermekeket szükség szerint szállítják.

Borítókép: Tokodaltárói önkormányzat (MFP-s kisbusz a művelődési ház előtt)

Megosztás