Kategóriák: EsztergomHírekSport

Esztergomi horgász a világbajnok csapatban

Idén a szlovéniai Radece térségében, a Száva folyón rendezték meg az Ifjúsági Horgász Világbajnokságot, ahol az U20-as korosztály fiataljai megvédték aranyérmes helyezésüket. A csapat tagja volt Nagy Hunor is, az esztergomi Vasas Horgász Egyesület tagja.

„A verseny lefújása előtt két perccel dőlt el a helyezésünk, a világbajnokságot egy méretes harcsának köszönhetjük, melyet az utolsó pillanatban fogott ki egy csapattársam” – mesélte Nagy Hunor.

A csapat felkészülésként négy napot horgászott a helyszínen és úgy döntöttek, hogy apróhalra állítják össze a szereléket. A taktika bejött, sok kis fogás hozott jó helyezéseket az egyes szektorokban, időnként sikerült egy-egy nagyobb harcsát, dévért vagy keszeget horogra akasztani. A 2021. évi aranycsapatból Nagy Hunor egyéniben az ötödik helyet szerezte meg.

Zoltai Dániel, a megyei horgászszövetség elnöke elmondta, a szövetség kiemelt figyelmet fordít az utánpótlás nevelésére, az országos szövetség pedig támogatja a nemzetközi versenyzést is, ahol Magyarország vezeti az édesvízi világranglistát. Hunor felkészülésében segítséget kapott édesapjától, Nagy Józsefről, a Vasas Horgász Egyesülettől, itt Osvald Zsolt vezette be a horgászat alapjaiba, illetve versenytapasztalatokkal támogatta Csöregi Balázs világbajnok horgászunk.

Borítókép: az esztergomi Nagy Hunor középen, fehér atlétában ünnepel a csapattal

Megosztás