Kategóriák: EsztergomHírek

Megújult az Esztergomi Bazilika előtti tér

Közel hétezer négyzetméteres területen újította fel az Esztergomi Bazilika előtti teret az önkormányzat, valamint egy Tourinform irodát telepített a tér közelébe.

A Szent István tér turisztikai célú fejlesztése és Tourinform Pont létesítése az esztergomi Várhegyen című és GINOP-7.1.9-17-2020-00043 azonosító számú projekt keretein belül bruttó 307 millió forintból valósult meg a zöldterület fejlesztés, melynek keretében a Bazilika előtti területet virágosították, a közlekedő felületeket felújították, új utcabútorokat és információs táblákat helyeztek ki, valamint egy Tourinform pont is létesült a Várhegyen.

A felújítási munkák során 15 nagyméretű fát, 1400 négyzetméteren pedig virágokat ültettek, 18 padot és 6 darab információs táblát helyeztek ki, kiépítették az automata öntözőrendszert, nagyfelületű kertészeti munkákat végeztek el, az újrafüvesített terület nagysága is mintegy 4500 négyzetmétert tett ki.

„A projekt célja, hogy világörökségi várományos helyszínként az esztergomi Várhegyen olyan fejlesztés valósuljon meg, amely tovább erősíti azt a turisztikai és marketingértéket, amely révén növekedhet a városba látogató és megszálló vendégek száma” – ismertette Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere az MTI-vel.

A fejlesztést Esztergom önkormányzata a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel és az „Esztergomi Turisztikai Nonprofit” Kft.-vel konzorciumban valósította meg.

Forrás: MTI / Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata

Megosztás