Kategóriák: CsolnokHírek

Már kapható Pfeiffer Gábor új könyve

Szinte már az összes nagyobb könyvkereskedőnél kapható a csolnoki író, zenész legújabb könyve az Emigráns Blues.

„A most megjelent könyv többek közt Hobo iránti rajongásom is ihletett. Nem úti könyv ez, nem is napló, inkább csak érzések, hangulatok, benyomások, saját bejáratú bölcsességek gyűjteménye” – nyilatkozta Pfeiffer Gábor a lapunknak.

Kifejtette, hogy mivel a hatvanas évek szülöttjeinek generációjához tartozik, kora gyermekkorától szoros viszony fűzi a zenéhez, a blueshoz és a rockhoz. Valamikor 1980 körül ismerkedett meg a Hobo Blues Band-del, Hobo munkásságával, ami a mai napig nagy hatással van rá. 2012-től 2018-ig Ausztria több pontján is dolgozott vendégmunkásként, bár sosem tervezte, hogy egyszer majd külföldön keresi a boldogulását. Ez a könyv erről a hat évről szól. A kötetet személyes benyomások, akkoriban született versek, novellák, és számtalan Hobo idézet teszik színesebbé.

„A könyv és számos fejezet címe, valamint az idézetek Földes László engedélyével kerültek felhasználásra. Ezúttal szeretnék köszönetet mondani neki: nem lehetek elég hálás, mert nélküle, ma nem az lennék a ki vagyok. Ha az ötvenes-hatvanas években születtél és voltál még katona, vagy úttörő, ha szereted Hobo szövegeit, dalait és elmondhatod magadról, hogy szinte az egész életedet végig kísérték, ha érdekelnek egy vendégmunkás viszontagságos kalandjai, ha haza készülsz vagy éppen most mennél külföldre dolgozni, akkor jó könyvet tartasz a kezedben.” – ismertette az író a könyv tartalmát.

A könyvből megtudhatod többek között, hogy a történet főhőse miért járta végig ezt az utat és végül miért döntött úgy, visszatér a szülőföldjére. Ez a kötet egy titkokkal teli személyes vallomás, amiben megismerheted az író gondolatait erről a sokak által tévesen elképzelt világról. Közben bebarangolhatod Ausztria különböző tájait, Alsó-Ausztriától Tirolig és még talán kedvet is kapsz egy kisebb vagy nagyobb utazásra.

A könyv szinte az összes nagyobb könyvkereskedőnél – pl. Libri, Líra, Rock Diszkont, stb. – megvásárolható, de az írónál is beszerezheted a bluesgitar@gmail.com e-mail címen, vagy üzenetben a Pfeiffer Gábor-betűhalmazok című Facebook oldalon.