Kategóriák: Hírek

Megoldódik a csapadékvíz elvezetése Lábatlanon

Lábatlan Város Önkormányzatának a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz felhívására benyújtott pályázata 160 millio forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el. A támogatás segítségével felújítják és tökéletesítik a település csapadékvíz-elvezető rendszerét. A projekt célja, hogy megfelelő biztonságot nyújtó csapadékvíz elvezetési rendszer kerüljön kialakításra. A projekt eredményeként, elsődlegesen a projekt területén és a hozzájuk tartozó területen jelentősen lecsökken a csapadékkárok bekövetkezésének veszélye, javul a belterületi csapadékvíz elvezetés megfelelősége.

Sikeresen pályázott Lábatlan Város Önkormányzata a TOP-PLUSZ-1.2.1.-21.KO-2022 kódszámú, Élhető települések című felhívásra – ennek eredményeképp megkezdődhet Lábatlan településen a csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése. A csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója két helyszínt érint; a Cementgyári lakótelepet, valamint a Damjanich utcát, ahol nagyobb esőzések idején a legtöbb havária helyzet fordult elő.

A TOP_PLUSZ-1.2.1-21-KO1-2022-00001 azonosító számú projekt keretében a beruházás során 2 helyszínen terveznek felújítást 2180 méter hosszan.

A fejlesztés megvalósításával Lábatlanon a rendkívüli időjárási helyzetek idején kialakuló havária helyzetek számának jelentős csökkenése, az okozott károk minimalizálása, ezáltal az itt élők életminőségének javulása várható. A műszaki megoldások mellett a projekt keretében szemléletformálási, tájékoztató akciók valósulnak meg.

A projekt végrehajtását követően az alábbi eredmények várhatók:

A fejlesztett infrastruktúra által megvédett lakosság száma: 1320 fő

A fejlesztett kék infrastruktúra hossza: 2.180  méter

A megvédett vagyon becsült értéke: 8,26 milliárd forint

A projekt várható befejezése: 2025. június 30.

A projektről bővebb információt a www.labatlan.hu oldalon olvashatnak.

Borítókép: illusztráció

Megosztás