Vádat emeltek a szállodás csalóval szemben

Pénzbüntetést szabhatnak ki azzal a szlovák állampolgárságú férfival szemben, aki egy esztergomi szálloda szolgáltatását azzal a szándékkal vette igénybe, hogy azt nem fizeti ki.

A vádirat szerint a férfi az esztergomi szállodában 2019. július 7-én egy éjszakára szobát foglalt saját és élettársa részére. A férfinak nem volt pénze, a szoba és a fogyasztás árát már a szoba elfoglalásakor sem kívánta kifizetni, a férfi ezen szándékáról az élettársának nem volt tudomása. A férfi másnap meghosszabbította a foglalást további két éjszakával.

Az elkövető és élettársa igénybe vette a szálloda éttermét és bárját, mindkettőben fogyasztottak ételt, illetve italt, ám a férfi a számlát nem írta alá, majd 2019. július 9-én 10 órakor jelezte, hogy a foglalás meghosszabbítása ellenére aznap távoznak. A férfi fizetés nélkül kívánta a szállodát elhagyni, ezért azt állította, hogy nincs nála készpénz, a számlájáról kell levennie pénzt. A szálloda egyik alkalmazottja elkísérte a férfit és élettársát, akik taxival Párkányba mentek, ahol az elkövető fizetés nélkül otthagyta a szálloda alkalmazottját és távozott.

Az elkövető 143.453 Ft kárt okozott a szállodának, amely nem térült meg.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a büntetlen előéletű férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának a megtérítésére.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség