Kategóriák: EsztergomHírek

Három napra sétálóutcává változik az esztergomi Lőrinc utca

Az idei MCC Fesztre a szervezők rekord számú résztvevőt várnak. Esztergomban a belváros gyalogos közlekedésének biztonságos lebonyolítása érdekében – a rendőrséggel egyeztetve – a Lőrinc utca július 28-án 16 órától, július 31-én 5 óráig sétálóutcaként fog funkcionálni – tájékoztatott Hernádi Ádám, a település polgármestere.

Az érintett időszakban a Lőrinc utca Rákóczi tér és Bottyán híd szigeti hídfője között tilos lesz a gépjárműforgalom. Ezzel egy időben a Kis Duna sétány Szent Miklós utca – Lőrinc utcai szakasza zsákutca lesz, kétirányú forgalommal.

A Mária Valéria híd, az Aquasziget, a 0-24 óráig üzemelő mélygarázs és a Prímás-szigeten található szállodák az Árok utca – Nagy Duna sétány útvonalon közelíthetők meg.

A várható parkolási nehézségek enyhítésére két helyszínen is ideiglenes parkolókat nyitnak. Augusztus 1-ig parkolás céljából megnyitják az egykori Zöldház helyén lévő zöldterületet, valamint a Testvérvárosok parkját, amely a Prímás-szigeten található a Palkovics pad és a Szent Erzsébet híd között. Az említett területeken a parkolás csak saját felelősségre lehetséges!
Az előttünk álló hétvégén, tekintettel a megváltozott forgalmi rendre és a megszokottnál nagyobb gyalogosforgalomra, az önkormányzat kéri, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek!

 

Forrás: Hernádi Ádám Facebook oldala

Megosztás