Kategóriák: Hírek

A magyar zene rádiója: Dankó Rádió

A Dankó rádió Magyarország legnépszerűbb nóta rádiója, amely 2012. december 22-én indult. Azóta, a Duna Médiaszolgáltató kezében lévő magyar állami rádióadó klasszikus magyar nótákkal, operettslágerekkel, cigányzenékkel és örökzöld világslágerekkel szórakoztatja hallgatóit.

Dankó Rádió – ha igazi nótákra vágyik!

Ön is hiányolja a rádióból a hagyományos, népi nótákat? A Dankó Rádió indulásának célja pontosan az volt, hogy a médiából egyre csak kiszoruló magyar nótát, cigányzenét, népzenét és egyéb hasonló, hagyományos műfajokat visszahozza a mindennapokba. A rádió „A magyar zene rádiója” és a „Csendül a nóta, száll a muzsika” jelmondatokat használja, amelyek tökéletesen tükrözik, amit a rádió képvisel. A színes zenei műsorok mellett a rádiócsatorna érdekes hírműsorokat, népzenei ismeretterjesztő programokat, táncházas előadók dalait, kívánságműsorokat és értékes beszélgetéseket közvetít az operett világából.

A Dankó Rádió nem csak egy rádió! A mai világban kevés csatorna van, ami a tradíciók megőrzésére helyezi a hangsúlyt, pedig a hagyományos, népi műfajok rajongótábora nagyobb, mint hinnénk! A Dankó rádió nem csak örömteli pillanatokat szerez a jellegzetes magyar nótákkal, de rendkívül jól edukál a magyar népi és kulturális tradíciók, szokások, jellegzetességek közvetítése révén. Ne hagyjuk elveszni nemzetünk zenéjét, hallgassuk a Dankó Rádiót!

Hagyományőrzés a rádióban

A rádió létjogosultsága a 20. századtól egyre nagyobb jelentőséggel bírt, hiszen régebben ez volt a legelterjedtebb eszköz a nemzeti értékek és a kulturális fejlemények közlésére. Azóta számos médium a rendelkezésünkre áll, a műsorpaletta pedig színesebb, mint valaha. A digitális világnak köszönhetően akár percek alatt értesülhetünk a nagyvilág történéseiről és élvezhetjük a nemzetközi műsorokat, zenei alkotásokat.

Azonban szerencsére maradtak olyan rádiós csatornák, mint a Dankó Rádió, amelyek kifejezetten a magyar zenei és népi hagyományok megőrzésének dedikálják magukat. A Dankó Rádió 2012 óta szolgálja ki a népzene, cigányzene, magyar nóták és operettek kedvelőit, valamint ismeretterjesztő műsorokat és a vidéki Magyarország híreire fókuszálva hírműsorokat közvetít. A Dankó Rádió fontosnak tartja, hogy egy összetartó, azonos értékeket képviselő hallgatói tábort alakítson ki, ezért ingyenes nótaesteket szerveznek Dankó Klub néven, budapesti és vidéki helyszíneken egyaránt. A Dankó Klub koncertjei lehetővé teszik, hogy bárki élvezhesse a magyar népzene összetartó erejét és részese lehessen a kulturális értékek megőrzésének.

Ne maradjon le a Dankó rádió műsorairól!

Legyen Ön is naprakész a legfrissebb zenei és a kulturális rádióműsorokat illetően! A musor.tv online műsorújságában nem csak a tévécsatornák, de a rádióadók műsor listáját is megtalálja, így akár a Dankó Rádió műsorait is könnyedén figyelemmel kísérheti. Az oldalon egyszerűen megkeresheti és akár beütemezheti a kedvenc műsorainak időpontját, így biztosan nem marad le egyikről sem.

Akár a rádióadó alapján is rákereshet a Dankó Rádió fülre kattintva, de amennyiben adás alapján szeretne szűrni és keresni, arra is van lehetősége. Ha esetleg az egyik rádiós program megtetszik Önnek, de éppen nem megfelelő az időpont, a műsor címére kattintva azt is megtudhatja, hogy mikor fogják újból sugározni azt. Semmiképp nem szeretne lemaradni a kedvenc rádióműsoráról? A musor.tv online műsorújság segítségével könnyedén összekötheti a felületet a Google naptárával, így lehetősége van a legérdekesebb műsorokat akár egy kattintással a naptárába importálni.

Legyen a rádió hallgatás igazi kikapcsolódás! Ne maradjon le Ön sem a legszínesebb rádióadásokról, használja a musor.tv online műsorújságát, ahol a tévécsatornák adásai mellett a rádióműsorokat is kényelmesen nyomon követheti!

Megosztás