Nem adott elsőbbséget a motorosnak

Pénzbüntetést szabhatnak ki azzal a férfival szemben, aki Esztergomban az általa vezetett gépjárművel nem adott elsőbbséget egy szabályosan közlekedő motorkerékpárnak, ezért összeütköztek. A baleset következtében a motoros és az utasa is megsérült.

A vádirati tényállás lényege szerint az időskorú férfi 2021. április 24-én 17 óra 40 perckor Esztergom lakott területén belül közlekedett az általa vezetett személygépkocsival. A vádlott balra szeretett volna befordulni egy utcába azonban nem vette észre, hogy a sértett és utasa, egy motorkerékpárral előzésbe kezdett. Emiatt a vádlott személygépkocsijával összeütközött a sértett által vezetett motorkerékpárral. A baleset következtében a motorkerékpár felborult és a talajon csúszva a közelben lévő szalagkorlátnak ütközött.

A motorkerékpár vezetője a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos bordatörést, utasa pedig nyolc napon belül gyógyuló könnyű, zúzódásos sérülést szenvedett el.

A vádlott a járművezetésre egészségügyi szempontból alkalmatlan.

Az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben és a vádiratban indítvány tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki és végleges hatállyal tiltsa el a járművezetéstől.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség