Kategóriák: EsztergomHírek

Újonc tűzoltók érkeztek Esztergomba

Július 15-én, pénteken tettek esküt a tűzoltó szakképzésben sikeresen végzett tűzoltók a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épülete előtti téren. Komárom-Esztergom megyében négyen kezdték meg a szolgálatot, közülük hárman Esztergomban.

Július 18-án, hétfőn, az újoncok fogadásán Kelkó Balázs tű. ezredes igazgatóhelyettes köszöntötte a felszerelő tűzoltó őrmestereket. A fogadás során a megyei szakterületi vezetőkkel, a helyi szervek vezetőivel, parancsnokaival ismerkedhettek meg, hogy aztán a Komáromi és az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságokon megkezdhessék a szolgálatot.   

Az újoncok a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ öt hónapos kiképzését tudhatják maguk mögött, amit sikeres vizsgákkal zártak. Ezalatt az idő alatt 564 órás képzésen sajátították el mindazon elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy valaki tűzoltó lehessen.

A frissen felszerelt tűzoltó őrmesterek közül Zengl Norbert, Tőzsér Adrián Márk és Nyári Ádám Sándor Esztergomban, míg Keresztes Marcell Komáromban kezdte meg a szolgálatot. Sok sikert és erőt kívánunk munkájuk során!

Fotók: Csekéné dr. Laczkó Melinda tű. alez.
Forrás: Katasztrófavédelem

Megosztás