Kategóriák: Hírek

Öntapadós matrica nyomtatása címkenyomtatóval

Szeretné irodáját átláthatóvá tenni, vagy csak a fűszeres dobozait szeretné felcímkézni? Cikkünkben bemutatjuk a címke típusokat és nyomtatókat, hogy a választás a legmegfelelőbb legyen!

Etikett címkék

Az etikett címkék négy típusát különböztethetjük meg: a termopapírt, a normál papírt, a műanyagot, illetve a textilt. Ezt a négy típust két kategóriára kell osztani, a direkt termál, illetve a termál transzfer technológiai csoportokra.

Direkt termál

A direkt termál kategóriába tartozik a termo papír – azaz a hőpapír –, mivel ahhoz nem kell plusz festékszalag, míg a normál papír, a műanyag és a textil esetében a címkék nem tartalmazzák a festékanyagot. Habár a hőpapírhoz nem kell külön festéket adni, a tartóssága messze elmarad a festékszalagos társaitól, hiszen ideális körülmények között egy-másfél évet képes kibírni, utána a címkék elhalványulnak, ha pedig meleg éri őket, akkor befeketednek.

Termál transzfer

A termál transzfer címkék a nyomtatási metódus miatt hosszabb ideig képesek épek maradni, itt évtizedekről, akár évszázadokról is beszélhetünk, emellett pedig a megfelelő típus kiválasztásával tovább javíthatunk a címke ellenállóságán. Mindemellett a raktározásban és a kereskedelemben fontos, hogy a termékeket jelölő címkék jól olvashatóak legyenek, illetve ellenálljanak az őket folyamatosan érő különböző hatásoknak, legyen az hideg, meleg, napsütés, olaj, vagy bármi.

Felületre ragasztás

Mielőtt megvásárolnánk az öntapadós matrica címkénket, el kell döntenünk, hogy milyen felületen szeretnénk alkalmazni. A Digicode webáruházban a releváns kategóriák alatt találhatunk hordócímkét, autóipari címkét, fűrészárura, vagy dobozra való címkét is. A lényegi különbség az etikett címkék között a felépítésüket tekintve az, hogy különböző felületekre eltérő ragasztással, illetve különböző helyszínekre, különféle anyagokból és különböző méretben készülnek. Vannak gyengébb ragasztóval ellátott visszaszedhető címkék, vannak normál ragasztóval ellátottak, mint például a szállító címke, de vannak extrém tapadással rendelkező címkék is.

Címkenyomtató

Ha megvan a megfelelő papírunk, akkor már csak egy címke nyomtatót kell választanunk. A papírok mellett a Digicode webáruházban különböző típusú nyomtatókat is vásárolhatunk. Többek között prémium minőségű tekercses címke nyomtatót, de direkt termál és transzfer termál technológia szerint csoportosítva is megtalálhatjuk a számunkra legjobb eszközt, legyen szó irodai, vagy ipari használatról. Sőt, automatikus azonosításhoz és adatközléshez használt technológiával ellátott speciális RFID nyomtatót is vásárolhatunk, karszalag, vagy belépőjegy nyomtatásához.