Kategóriák: Hírek

Szögre akasztja a sípot Osvald Zsolt

Július 5-én, kedden közösségi oldalán arról számolt be Osvald Zsolt, hogy befejezi edzői tevékenységét.

„Drága Barátaim, Kedves Ismerőseim! Sok találgatás van mostanában velem kapcsolatban és itt az edzői munkámra gondolok! Elejét veszem ennek, és akit egyáltalán érdekel annak elmondom, befejezem edzői tevékenységemet! Szögre akasztom a sípot!” – ezekkel a szavakkal búcsúzott el Osvald Zsolt.

A megyei labdarúgó másodosztályban szereplő Pilismaróti SC vezetőedzője – aki az elmúlt szezonba a felnőtt csapattal harmadik, míg az U-19-es gárdával ötödik helyen zárt – gyakorlatilag ott hagyja abba, ahol évtizedekkel ezelőtt elkezdte.

„Aki egy kicsit is ismer, tudja milyen nehéz döntés volt ez a részemről! Pontosan 37 évig edzősködtem, 1985 nyarán kezdtem Pilismaróton serdülőkkel. 20 év Maróton, többször közben Dömös és Visegrád is. Majd Esztergom, Tát, Franka és vissza az utolsó 7 év Pilismarót. Mindenhol szerettem, de az igazi nekem Marót. Összesen 27 év, mindig több csapat egyszerre!!” – ismertette, majd kifejtette döntését: „Lassan négy évtizede nincs hétvége, nincs család! Elég volt! Nehéz, egész embert igénylő munkám van, itt is szervezés, gyerekek, emberek. Hátralévő időm minden szabad percét a családdal, az 5 unokámmal, a Dunával szeretném tölteni. Apukám remélem így is büszke rám, próbáltam neki megfelelni, persze olyan játékos sem és edző sem lettem, mint Ő. Nehéz is lett volna. Nem is tartom nagy edzőnek magam, inkább csak szeretem az embereket, talán tudok közösséget teremteni. Ez minden!”.

Osvald Zsolt végül hozzátette, hogy a több mint 2200 bajnoki meccs adott némi rutint, meg persze elvégezte a legtöbb edzői szintet, iskolát is. „Egyébként mintha egy kicsit el is fáradtam volna, de talán 60 évesen ez előfordul! A végén szeretném megköszönni a feleségemnek a sok türelmet, kitartást, támogatást, nem sokan bírták volna ezt. Persze Maróti lány. Köszönöm szépen, aki drukkolt nekem és elnézést kérek mindenkitől, akit esetleg megbántottam. A labda a foci a lábtenisz azért örökre megmarad.” – zárta szavait Osvald Zsolt.

Forrás: Osvald Zsolt Facebook oldala / Hídlap
Borítókép: Osvald Zsolt Erős Gáborral

Megosztás