Kategóriák: HírekKék hírek

Letartóztatásban marad a nő, aki megölte, majd felgyújtotta a férjét

Meghosszabbították az előzetes letartóztatását annak a bajóti nőnek, aki az élettársát egy kályhának lökte, baltával ütlegelte, majd felgyújtotta. A sértett a helyszínen az életét vesztette.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított nő és a sértett egy bajóti ingatlan felett található pincében éltek élettársakként, közöttük rendszeresek voltak a veszekedések.

A gyanúsított nő 2022. január 1-jén este ittas állapotban tért haza és veszekedni kezdett a sértettel. A vita hevében nagy erővel meglökte a sértettet, aki emiatt fejjel hátrafelé a mögötte lévő vaskályhának esett, majd a földön fekve maradt. A gyanúsított ekkor odalépett hozzá és dühében ököllel több alkalommal megütötte, megrugdosta a sértett fejét, majd magához vette a közelben lévő baltát és azzal több ízben megütötte a sértett koponyáját és a felsőtestét. A gyanúsított ezt követően felgyújtotta a már eszméleténél nem lévő és nem mozduló sértettet, végül elhagyta a helyszínt. A sértett a helyszínen elhalálozott.

A letartóztatás elrendelésére, majd meghosszabbítására a bűncselekmény jellegére, a nyomozás érdekeire tekintettel került sor, illetve megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. A Tatabányai Járásbíróság letartóztatást meghosszabbító végzését az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, azonban az nem végleges, mivel a védő az ülésen nem volt jelen.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a 2022. július 4. napján tartott ülésen, 3 hónappal – 2022. október 7. napjáig – meghosszabbította a vádlott letartóztatását.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék