Kategóriák: Hírek

Balesetmegelőzési tanácsok a nyárra

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott óvatosságra inti a járművezetőket és a kerékpárosokat.

A nyár beköszöntével egyre több gyerekre kell számítani megyénk útjain, akik akár gyalogosan, akár kerékpárral vesznek részt a közlekedésben. A balesetek megelőzése érdekében, kérjük, hogy fogadják meg a rendőrség alábbi tanácsait!

Tanácsok kerékpárosoknak:

  • Kerékpárral kerékpárúton, vagy az úttest jobb szélén lévő kerékpársávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy az útpadkán, végső esetben az úttest jobb szélén közlekedjenek!
  • Kerékpárjukat kellően világítsák ki, és éjszaka, korlátozott látási viszonyok között lakott területen kívül vegyék fel a láthatósági mellényüket! Ellenőrizzék le a kötelező felszerelések meglétét és működőképességét!
  • A kerékpár csomagtartóján, vázán, illetve a kormányon személyt szállítani tilos! 16 évnél idősebb személy szállíthat maximum 10 éves gyereket a kerékpár pótülésén. A kerékpárra gyermekülés olyan módon szerelhető fel, hogy az ülés és a rajta ülő gyermek a vezetőt a kilátásban és a vezetésben ne akadályozza, a kerékpár világító- és jelzőberendezéseit ne takarja. A vezető háta mögött közvetlenül elhelyezett gyermekülés azzal a feltétellel megengedett, hogy háttámlával és a gyermek méretére beállítható, általa ki nem kapcsolható, a kibújást minden körülmények között megakadályozó utasvisszatartó rendszerrel van ellátva.

Balesetmentes nyarat kíván a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság!

Megosztás