Kategóriák: Hírek

Új orvosi rendelőt adtak át Máriahalmon

Július 1-jén, pénteken ünnepélyes keretek között adták át az új orvosi rendelőt, valamint a Magyar Falu Program keretében elnyert kisbuszt Máriahalmon.

Máriahalom Község Önkormányzata 58,3 millió forint támogatást nyert el az egészségügyi alapellátásnak helyet biztosító rendelő épületnek egy új önkormányzati épületben történő elhelyezésére. A rendelőben gyermek és háziorvosi, valamint védőnői ellátás áll rendelkezésre.

A korábbi rendelő elavult és korszerűtlen volt, ezért az épületet nem volt érdemes felújítani, emiatt egy másik önkormányzati ingatanon – a polgármesteri hivatal épülete mellett – került kialakításra az új rendelő. A projekt részeként Epöl községben új orvosi eszközök beszerzésére is sor került a háziorvosi ellátás minőségének fejlesztése érdekében.

Az átadó ünnepségen Murczin Kálmán, Máriahalom polgármestere elmondta, hogy a korábbi rendelőben akadálymentesítési problémák voltak, melyet nagyon nehéz lett volna átalakítani. Többek között ezért is döntöttek egy új rendelő kialakítása mellett, valamint így most minden közszolgáltatás egy helyen érhető el. Hozzátette, hogy az önkormányzat mögött egy régi romos épületet bontottak vissza, melynek a helyére épült a 120 négyzetméteres rendelő.

Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a magyar kormány évekkel ezelőtt hozta létre a Magyar Falu Programot, illetve a TOP-os programokat, amiből a lehető legjobb ütemben zárkóztatják fel a vidéki településeket és falvakat. „Azt gondolom, hogy ezek a lépések, amik az elmúlt években megvalósultak, a jövőben is tovább fognak menni, hiszen ezért dolgozunk, bár tudjuk, hogy nagyon nehéz a gazdasági helyzet, de a kormány eltökélt abban, hogy a vidéket tovább kell építeni és fejleszteni. Bízunk benne, hogy a jövőben még sok-sok esetben tudunk kistelepülésekre jönni, azon belül pedig ide Máriahalomra is.” – tette hozzá a képviselő.

A beszédek után az orvosi rendelő előtt átvágták a nemzeti színű szalagot, majd bemutatták az újonnan kapott kisbuszt, melyet szociálisan rászorult emberek szállítására, valamint falugondnoki tevékenységekre fognak használni.