Kategóriák: HírekKék hírek

A régi lábatlani iskolából loptak

Fejenként 10 hónap börtönbüntetésre ítélték azt a két férfit, akik a volt lábatlani iskola épületéből vörösréz fűtőcsöveket loptak.

A bíróság megállapította, hogy a két férfi 2021. február 17-éről 18-ra virradóra a lábatlani, korábban iskolaként működő épületbe bement úgy, hogy egyikük a földszinti ablakot egy kaviccsal betörte, a lyukon át benyúlt és az ablakot kinyitotta, amelyen keresztül mindketten bemásztak.

A vádlottak az épületben a radiátorokból és a falból kézzel kitéptek és letörtek 47 méter vörösréz fűtéscsövet összesen 77.215 forint értékben, majd a helyszínen a csöveket kisebb darabokra tördelték, két táskába pakolták és egyikük lábatlani otthonába vitték

Másnap egyikük megkért egy harmadik férfit arra, hogy segítsen nekik értékesíteni a lopott vörösrezet. Ez a harmadik férfi nem tudott arról, hogy a csövek lopottak, így gépkocsijával a vádlottakat és a lopott vörösrezet Esztergomba szállította egy negyedik férfihoz, aki a fémhulladékot átvette. A vádlottak a hulladékért kapott pénzt egymás között szétosztották, a fuvarért 3.000 forintot fizettek.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2022. június 29. napján meghozott elsőfokú ítéletében, lopás bűntette miatt 10-10 hónap börtönbüntetésre és 1-1 év közügyektől eltiltásra ítélte a két férfit. A bíróság emellett az elsőrendű vádlottat kötelezte 100.000 forint pénzbüntetés, valamint mindkét vádlottat az okozott kár megtérítésére.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész és az elsőrendű vádlott tudomásul vette, a másodrendű vádlott fellebbezést jelentett be.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék