Kategóriák: HírekKék hírek

Fának ütközött a fiatal autótolvaj

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték azt a fiatalkorú férfit, aki engedély nélkül, ittas állapotban úgy vezetett egy gépkocsit, hogy azzal fának ütközött Süttőn.

A bíróság megállapította, hogy a fiatalkorú férfi 2021. március 27-én az esti órákban ittas állapotban egy süttői lakás előszobájában lévő kulcstartóból jogtalanul elvette az indítókulcsot, majd az utcában parkoló gépkocsit beindította és a személygépkocsival a község lakott területén belül és azon kívül részt vett a közúti közlekedésben.

Az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott 03 óra 30 perc és 04 óra közötti időpontban, ittas állapotban, biztonsági öv használata nélkül vezette a gépkocsit Süttő lakott területén kívül, a 1127-es számú úton, Tardos irányába. A személygépkocsival való haladása során a balra ívelő útkanyarulatban, ittassága miatt nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, és az úttest jobb széle irányába lesodródott, majd először egy távközlési oszlopnak, ezt követően fának ütközött. Az ütközés következtében vádlott 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság jogerős büntető végzésében jármű önkényes elvételének bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt 2 év – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett – fogházbüntetést és 4 év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki a fiatal férfival szemben. A bíróság próbaidőre elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint külön magatartási szabályként előírta, hogy a próbaidő alatt a megkezdett tanulmányait folytassa, illetve vegye fel a kapcsolatot az állami foglalkoztatási szervvel, vagy a helyi önkormányzatnál jelentkezzen közfoglalkoztatásra.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék