Kategóriák: EsztergomHírek

Elsikkasztotta a sírkő árát

Pénzbüntetést szabtak ki azzal a Somogy megyei férfivel szemben, aki az esztergomi sértett síremlékre szánt pénzét sikkasztotta el.

A bíróság megállapította, hogy az esztergomi sértett síremléket szeretett volna készíttetni néhai felesége részére, ezért 2020 júliusában e-mailen keresztül felvette a kapcsolatot a vádlottal. A vádlott és a sértett e-mailen, illetve telefonon egyeztetett a síremlékről, ennek során a férfi vázlatokat, terveket küldött a sértettnek. A vádlott 2020. augusztus 11-én a munka elkezdéséhez, az ahhoz szükséges kő megvásárlásához, kisplasztika elkészítéséhez 250.000 forintot kért a sértettől, aki a pénzt 2020. augusztus 12-én átutalta a megjelölt bankszámlára. A síremlék elkészítéséhez szükséges gránit és márvány darab 150.000 forintba került volna, azonban a vádlott a követ nem vette meg, ezt a pénzt a megélhetésére fordította, ezáltal azt jogtalanul eltulajdonította.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 2022. június 28-án sikkasztás vétsége miatt 200.000 forint pénzbüntetés megfizetésére ítélte, és a sértett vagyoni kárának megfizetésére kötelezte azt a szellemi szabadfoglalkozású férfit, aki jelentős előleget vett fel egy síremlék elkészítésére, de a maga hasznára fordította a pénzt.

A bíróság ítéletét az ügyész és a vádlott is tudomásul vették, ezért az jogerős.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Borítókép: illusztráció