Kategóriák: DorogHírek

Bezárták a dorogi vasútállomás melletti kaput

A napokban ideiglenesen lezárták a sínek mellett haladó utat, ami egyébként a SacraVelo kerékpárút egy kisebb szakasza. Várhatóan év végén, az életvédelmi kerítés meghosszabbítása után ismét megnyitják az Otthon teret és a P+R parkolót összekötő utat.

Az Otthon téren, az alagút bejárata mellett található kapura a következő feliratot tűzte ki a MÁV: „Figyelem!!! A kapu ideiglenesen bezárva! A gyalogos közlekedés kizárólag az aluljárón keresztül”.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát kerestük az ügyben, akik elmondták, hogy az utóbbi időben sajnos két baleset is történt a dorogi vasútállomáson, mert tiltott helyen, a síneken keresztül közlekedtek a gyalogosok. Hozzátették, hogy május végén Dorogon, az önkormányzattal és a rendőrséggel közösen tartott egyeztetésen, illetve bejáráson születetett a döntés arról, hogy a MÁV zárja le a kétszárnyú kaput. „Az intézkedésre azért volt szükség, hogy megelőzzék az állomási peronok felé, a síneken keresztüli tiltott helyen való, balesetveszélyes átjárást. Ezzel egyidőben az ideiglenes lezárásról figyelmeztető táblákat helyeztek ki az állomás területén átvezető kerékpárút mindkét végén.” – jegyezték meg.

Cserődi Péter rendőr százados, a dorogi önkormányzat hivatalos honlapján közölte, hogy a MÁV Zrt. képviselőivel megegyeztek abban, hogy megoldás lehet a vágányokat egymástól elválasztó életvédelmi kerítés meghosszabbítása olyan mértékben, hogy azt már ne érje meg kikerülni. Azonban a kerítés meghosszabbítása nem megy egyik napról a másikra, viszont a balesetveszélyes helyzet mielőbbi megszüntetése érdekében a kétszárnyas vaskapu ideiglenes bezárása mellett döntöttek.

A kapu bezárásával az Otthon teret és a P+R parkolót összekötő kerékpárút is lezárásra került, amit az életvédelmi kerítés meghosszabbítása után ismét megnyitnak. A kivitelezés várható határideje: 2022. december 31.   

A MÁV Zrt. ezúton is kéri a lakosság és az utasok megértését, továbbá javasolják a gyalogosoknak, hogy saját biztonságuk érdekében az aluljárót vegyék igénybe.

Megosztás