Trélerrel szállíttatta el a lopott gépkocsikat az esztergomi tolvaj

Közérdekű munka és pénzbüntetést szabtak ki azzal a férfival szemben, aki ugyanazon a napon két gépkocsit lopott úgy, hogy azokat fuvarossal szállíttatta el.

A vádirat szerint az elkövető 2021. március 16-án 18 óra 20 perc és 19.00 óra között előbb az esztergomi Verseghy Ferenc utcában, majd egy Schweidel utcai parkolóban lévő személygépkocsi ablakait egy kalapáccsal kitörte, mivel a járművek kulcsaival nem rendelkezett, és csak így tudta a fuvaros az autókat a darus tehergépkocsijára feltenni. A vádlott a fuvarosnak azt állította, hogy a gépjárműveket megvásárolta. A fuvaros a gépkocsikat egy esztergomi fémhulladék átvevő telephelyre szállította.

Az egyik szürke színű, forgalomból kivont, 322.000 forint értékű személygépkocsi működőképes volt, a lopással okozott kárt az elkövető megtérítette úgy, hogy a sértettnek átutalta az értékét az eljárás során. A másik piros színű személygépkocsi is működőképes volt, a lopással okozott 109.000 forint kárt a vádlott ebben az esetben is megtérítette a sértettnek.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 220 óra közérdekű munka büntetéssel és 325.000 forint pénzbüntetéssel sújtotta azt az esztergomi férfit. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék