Gyerekeknek adott kábítószert, felfüggesztettel megúszta

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki Tokodon egy gyermekkorú lánynak és egy fiatalkorú fiúnak adott át kábítószert fogyasztásra.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2019. májusától 2019 szeptember végéig vásárolt átlagosan minden második héten ismeretlenül maradt személytől kábítószer tartalmú anyagot. A férfi az esztergomi buszpályaudvaron megismerkedett egy gyermekkorú lánnyal és egy fiatalkorú fiúval, akiket magával hívott bulizni, iszogatni. 2019. július 26-án 23 óra körül egy tokodi ház előtti közös italozás során, ellenszolgáltatás nélkül adott át részükre a magánál tartott és még el nem fogyasztott amfetaminból, melyet ők a helyszínen nyomban el is fogyasztottak.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján eljárva az Esztergomi Járásbíróság a 2022. június 23. napján tartott előkészítő ülésen, kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben, 1 év 8 hónap, végrehajtásában 3 év 6 hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a vádlottat. A bíróság a próbaidőre elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Borítókép: illusztráció