Kategóriák: HírekKék hírek

Felesége autóját rongálta meg dühében

Pénzbüntetést szabtak ki azzal a férfival szemben, aki zajos botrányt okozott az utcán, megrongálta felesége autóját és szétdobálta holmiját.

A bíróság megállapította, hogy a nő és a férfi házassága a férfi italozó életmódja miatt megromlott. A sértett emiatt több alkalommal elköltözött a Doroghoz közeli községben lévő közös lakóhelyükről, de mindannyiszor vissza is ment a férfihoz, miután kibékültek. A sértett 2020. május 29-én is elköltözött, majd a férfi kérésére 2020. szeptember 18-án délelőtt ismét visszautazott a községbe. A férfi alkoholt fogyasztott, amelynek hatására veszekedni kezdett a sértettel, aki ezt megunva elhatározta, hogy még e napon elutazik.

A házastársak 13 óra után kimentek az utcára, a férfi közben szidalmazta a nőt. A sértett beült a személyképkocsijába, hogy elhajtson. A férfi azonban kinyitotta a jobb első ajtót, és elkezdte a sértett holmiját az utcára dobálni a kocsiból. A nő kiszállt, hogy a dolgait összeszedje, ekkor a férfi a jobb oldali első ajtót többször, nagy erővel előre feszítette, majd a sértettet ellökte magától, és egy alkalommal tenyérrel arcon ütötte. A nő a bántalmazása miatt segítségért kiabált, mire a férfi visszasietett a házba. A nő nem szenvedett sérülést, az autójában azonban 434.703 forint kár keletkezett.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján, az Esztergomi Járásbíróság jogerős büntetővégzésében 300.000 forint pénzbüntetéssel sújtotta azt a férfit.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék