Kategóriák: HírekProgramokTokod

12 pincegazdával várják a résztvevőket a Tokodi Nyitott Pincéken

Az előző évben új korszak kezdődött a tokodi pincevölgyben, a megújult Borkultúra Egyesület, valamint a rendezvényszervezéssel foglalkozó Együtt Tokodért Egyesület közös kooperációjában rendezték meg a helyi fiatalok újra, többségében helyi borászokkal karöltve a Tokodi Nyitott Pincék rendezvényt. A stáb újra összeállt, és hetek óta munkálkodnak azon, hogy 2022. június 25-én újra nagyszerű élményeket szerezhessenek a tokodi Nagyvölgyben, akár a bor vagy pálinka kóstolása, akár a gyermekprogramok, akár az esti koncert során.

Június utolsó szombatján 13 órától az újra összehívott Tokodi Borkultúra Egyesület tagjai és a térség különböző település nagyobb egyesületei megnyitják pincéjüket és présházaikat, és lehetőséget adnak a résztvevőknek a különböző fajta borok, pálinkák kóstolására, valamint a tokodi pincevölgy és borkultúra megismerésére.

A közelmúltban tokodi vállalkozók segítségével folytatódott a helyi infrastruktúra fejlesztése, így egy új, nagy területű parkoló kényelmesebbé és biztonságosabbá fogja tenni a völgy megközelítését a rendezvény idejére. Az egyesület kiemelt figyelmet fordít a résztvevők biztonságára, így a rendezvényhelyszín hangulatos fényfüzérekkel kerül kivilágításra az egész este és az éjjel folyamán.

A borkóstoláshoz emlékpohár és támogatójegy vásárlására 13 órától lesz lehetőség a pincevölgy elején található információs központban. A rendezvény ingyenes és szabadon látogatható, a borkóstoláshoz azonban kötelező az emlékpohár és a kóstolójegyek megvásárlása, amihez karszalag is jár. Kóstolójegyet kizárólag az vásárolhat, aki rendelkezni fog 2022. évi emlékpohárral és karszalaggal.

Azok, akiknek helyben van pincéjük, lehetőséget biztosítanak a szervezők a völgybe történő behajtáshoz, azonban a rendezvényen résztvevő vendégeket elöljáróban is kifejezetten kérik arra, hogy csak a parkolóig hajtsanak be járműveikkel, a pincevölgyet lehetőség szerint hagyják szabadon a biztonságos gyalogos forgalom érdekében. A parkolásban a helyi polgárőrség fog segítséget nyújtani.

A rendezvényre jutást két kisvonat is segíteni fogja, a tokodi vasútállomástól az Esztergom – Komárom között közlekedő személyvonatokhoz hangolt időpontban, óránként indul városnéző kisvonat a pincevölgybe, a községházától és templomtól félóránként, kora este pedig negyedóránként indul a kisvonat. A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a kisvonatok megfelelő kapacitásának biztosítására, illetve kérnek mindenkit, hogyha tehetik, akkor ne személyautóval, hanem kisvonattal közelítsék meg az idei Nyitott Pincék rendezvényt. A hazajutást pedig kisbuszok fogják segíteni.

A délutáni borkóstolás ideje alatt az Agyag Banda térzenével szórakoztatja a vendégeket pincéről pincére járva. Az esti órákban pedig a völgy központjában a Zoller Zsolt duó ad koncertet a résztvevőknek, ezt követően éjféltől pedig RHS Retro disco következik. A délután folyamán a gyermekes családoknak is lesz lehetőség kikapcsolódásra, hiszen a völgy központjában hagyományápoló gyermekjátékok használatára is lehetőség lesz.

A rendezvényről további információk elérhetők a Tokodi Nyitott Pincék oldalon, illetve a Facebook-eseménynél.