Mintegy tíz bűncselekményt követett el

Vádiratot nyújtottak be azzal a visszaeső férfival szemben, aki egy esztergomi áruházból lopott, alvó ismerősét kifosztotta, valamint árusító bódékat tört fel Esztergomban.

A vádirat szerint a férfi 2021. szeptember 28-án az esztergomi áruházban a ruházatába rejtett 2 darab tabletet, 1 darab okostelefont összesen 125.997 forint értékben. A férfi fizetés nélkül kívánta elhagyni az üzlet területét, azonban a biztonsági kapu bejelzett, ezért őt a biztonsági őr tetten érte, így a lopással okozott kár megtérült. A cselekményt biztonsági kamera rögzítette.

Egy másik esetben a sértett 2021. szeptember 25-én az elkövető társaságában alkoholt fogyasztott, majd együtt hazamentek a sértett esztergomi lakásába. Az elkövető a sértett alvó és ittas állapotát kihasználva magához vette annak   mobiltelefonját, notebook-ját, mobilt Wifi routerét, és hajnyíró készülékét, valamint 28.000 forint készpénzét. A kifosztással az elkövető 62.000 Ft kárt okozott.

Az elkövető 2021. október 3-án éjjel 6 darab esztergomi árusító bódét tört fel, hogy azokból lopjon. Egy esetben mintegy 31.000 Ft készpénzt, egy másik esetben 5.400 Ft értékben pénzt, vízforralót és kávét vitt el, négy további esetben értékek nélkül távozott.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövető letartóztatását tartsa fenn, továbbá a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 92.000 Ft vagyonelkobzásra ítélje.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség