Nyergesen versenyeztek a horgász tisztségviselők

Megyénk horgászegyesületeinek tisztségviselői a hétvégén tartották hagyományos versenyüket Nyergesújfaluban, a Téglagyári tavaknál. A megmérettetésre 25 egyesület 50 fő tisztségviselője nevezett.

A rendezvény házigazdája a VISCOSA Horgász és Környezetvédő Egyesület gyönyörű, rendezett környezetet teremtett a versenyre, ahol szitáló, majd időnként megeredő eső fogadta a résztvevőket.

A versenyen a tisztségviselők összesen 43 kilogramm halat fogtak, sajnos kilenc csapat haltartója üres maradt. A mérlegelés után a zsákmány visszakerült a vízbe. A verseny nemcsak a halfogásról szólt. Az egyesületi vezetők itt megoszthatták problémáikat egymással és a megyei szövetség vezetőivel.

Dinamikusan növekszik Magyarországon a regisztrált horgászok száma, a tavalyi 700 ezerről idén már 800 ezerre gyarapodott a létszám. Közülük mintegy 600 ezer horgász vált ki minden évben állami jegyet és valamilyen területi jegyet, a hivatásos halőrök száma pedig 1200-ra emelkedett.

A horgásztársadalom bővülésében közrejátszik, a kedvező törvényi szabályozás – amely megtiltotta a halászatot -; a tudatos halgazdálkodás, az egyre nagyobb léptékű állami- és szövetségi haltelepítések; és a koronavírus-járvány is, amely összességében jó hatással volt a horgászok számának alakulására – hangzott el a versenyen.

Az első 5 helyezett egyesület míves kupát kapott díjként. A versenyen minden résztvevő csapat ajándékot kapott a megyei szövetség és a VISCOSA Horgász és Környezetvédő Egyesület jóvoltából. A díjakat és elismeréseket Erős Gábor Esztergom és térsége országgyűlési képviselője, Zoltai Dániel a KEMHESZ elnöke és Osvald Zsolt a KEMHESZ ügyvezető elnöke adta át.

Eredmények:

  • 1. Vasas Horgász Egyesület Esztergom (Csöregi Ferenc, Tercsinecz Milán).
  • 2. Ölbő-tavi Aranyhal Horgász Egyesület Bábolna (Dr. Lőrik Marcell, Dr. Lőrik Lambert).
  • 3. Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesülete (Benczik Attila, Horváth József).
  • 4. Táti Horgász és Környezetvédő Egyesület (Házenbeck Norbert, Drahos Roland).
  • 5. Kassák Klub KSE Komárom, (Szűcs Gábor, Dobai Béla).