Kategóriák: Hírek

Használt szemüvegeket gyűjtenek Párkányban

Újrahasznosítási céllal felesleges, de még jó állapotban lévő szemüvegeket gyűjtenek Párkányban. A párkányi hivatal előcsarnokában kihelyezett gyűjtődobozba 2022. június 15-ig várják az okulárékat.

A párkányi önkormányzat a Lions Club International szervezetnek a „Lions Recycle for Sight“ programját szeretné népszerűsíteni, ezért helyezték ki a gyűjtődobozt, melybe sértetlen, még használható dioptriás szemüvegeket és napszemüvegeket várnak (szemüveg lencséket és tokokat nem gyűjtenek).

A Lions Club egy több fiókteleppel rendelkező nemzetközi szervezet, mely összegyűjti és felújítja a megkímélt szemüvegeket, és a fejlődő országokban élő látássérült embereknek adja át.

„Ha van otthon felesleges szemüvege és jó célra szeretné felajánlani, akkor ez egy megfelelő mód arra, hogy támogassa a gyűjtést és segítsen másokon. Tegye lehetővé, hogy a gyerekek olvassanak és tanuljanak. Segítsen a felnőtteknek megélhetésük biztosításában. Ajándékozza el használt és felesleges szemüvegét, segítsen, hogy mások is jobban lássanak” – olvasható az önkormányzat felhívásában.

Forrás, második fotó: Mestský úrad Štúrovo – Párkányi Városi Hivatal