Elhitette a férfival, hogy tőle gyereket vár

Az Esztergomi Járásbíróság nem jogerősen két év börtönbüntetésre ítélte azt a nőt, aki csalárd szándékkal becsapta a férfit, akivel azt is elhitette, hogy tőle vár gyereket.

A megállapított tényállás szerint a vádlott nő 2019. májusában egy társkereső oldalon felvette a kapcsolatot a sértettel, aki bemutatkozó szövegében nyilvánvalóvá tette, hogy komoly kapcsolatra, családra és gyermekre vágyik. A vádlott ezt követően anyagi haszonszerzés reményében igyekezett a sértett bizalmába férkőzni.

A vádlott valótlanul azt állította magáról, hogy a „klinikákon” dolgozik, orvosi egyetemre jár, több nyelven beszél, 3 diplomája van, egyedül neveli a két gyermekét és a lánya most kezdi a jogi egyetemet. A vádlott által előadottak nem fedik a valóságot, mivel a vádlott jelenleg érettségivel sem rendelkezik. A sértett érzelmileg közel került a vádlotthoz, akit az édesanyjának is bemutatott, illetőleg intim együttlétre is sor került közöttük. A vádlott az együttlétet követően arra kérte a sértettet, hogy az orvosi tanulmányaira adjon neki 250.000 forintot, mely összeget a sértett át is utalta a nő részére. A vádlott ezt követően azt állította a sértettnek, hogy gyermeket vár tőle, ami nem volt igaz, majd arra is rávette a sértettet, hogy házasodjanak össze és nyissanak közös bankszámlát.

A sértett a megtakarított 1.650.000 forintját egy bankszámlán tartotta, amihez hozzáférést engedélyezett a vádlott részére. A vádlott a sértett tudta nélkül 1.100.000 forintot, majd 297.000 forintot vett fel jogtalanul a bankszámláról, mely összegeket saját célra fordította.

A vádlott a megtévesztéssel összesen 1.647.000 forint összegű kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

Az Esztergomi Járásbíróság 2 év börtönbüntetésre ítélte és mellékbüntetésként 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a nőt. A bíróság továbbá kötelezte a vádlottat a sértett kárának megfizetésére is. Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére súlyosításért, míg a vádlott és a védője felmentésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az nem jogerős.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék

Megosztás