Boros üveggel, ököllel ütötték a sértett fejét

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a két esztergomi fiatal férfit, akik közül az egyik borosüveggel, a másik pedig ököllel ütötte a sértett fejét egy házibuli során. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A sértett 2021 márciusában házi bulit tartott egy esztergomi lakásban, ahol ott voltak a vádlottak is, a sértettel együtt italoztak. Az este folyamán előzetes szóváltást követően a lakás előtti gangon az egyik vádlott egy boros üveggel, közepes erővel fejbe ütötte a sértettet, aki ettől a földre rogyott. Ekkor odalépett hozzá a másik vádlott, majd három alkalommal, közepes-kis erővel, ököllel megütötte a sértett fejét. A baráti társaság többi tagjai húzták el a vádlottat a sértettől.

A vádlottak általi bántalmazás következtében a sértett több kisebb sérülést, valamint agyállományi sérülést is szenvedett, mely közvetetten életveszélyes sérülésnek minősül.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a két férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre. A Tatabányai Törvényszék a 2022. május 26-án megtartott előkészítő ülésen elfogadta a vádlottak bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomását és az ügyben ítéletet hozott. Az ügyészi indítvány szerint mondta ki bűnösnek a vádlottakat és az elsőrendű vádlottat 1 év 6 hónap – 3 évi próbaidőre felfüggesztett –, a másodrendű vádlottat pedig 1 év 10 hónap – 4 évi próbaidőre felfüggesztett –börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék