Kategóriák: EsztergomHírekProgramok

Családi napot szerveznek a Duna Múzeumban

Az esztergomi Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum (Duna Múzeum) a Mozaik Múzeumtúra Roadshow keretében május 28-án, szombaton délután 14-17 óra között családi napra invitálja a látogatókat.

A hagyományos programok helyett ezen a napon a méz és a méhészkedés lesz a rendezvény központi témája, felhívva a figyelmet a beporzó rovarok fontosságára, és a méznek életünkben, kultúránkban betöltött szerepére.

A rendezvénynek a Mézes Gondolatok című időszaki kiállítás adja az apropóját, mely bemutatja a méhészkedés technika- és kultúrtörténetét, jellegzetes eszközeit, valamint a méhek világát.

A programon egy méhész segítségével ismerkedhetnek meg a résztvevők a mézfajtákkal, felhasználási lehetőségeivel. A szakember végig kalauzolja a látogatókat a méz előállításának folyamatán, miközben különféle mézek kóstolására is lehetőség nyílik. A megértést egy különleges látványkaptár segíti.

Nem csak a méhészettel és a mézzel, hanem a beporzó rovarok, kiváltképp a méhek életével is foglalkoznak majd a családi napon. A rendezvény alatt szakember tart majd élő bemutatót, e mellett a bemutató betétjeként egy gyerekműsor is szórakoztatja a fiatal látogatókat. Mindemellett mézes kézkrémet is készítenek majd, de mézeskalácsot is sütnek, illetve méhecskét nemezelnek a részvevőkkel közösen.