Katalizátorokat loptak Esztergomban

Vádat emeltek azzal a három férfival szemben, akik Esztergomban katalizátorokat tulajdonítottak el gépjárművekről.

A vádirati tényállás lényege szerint 2021. szeptember 3-án a délutáni órákban a három férfi egy esztergomi gazdasági társaság telephelyén álló kettő darab gépjárművet egy emelőgéppel felemelt, majd sarokcsiszolóval elvágták a kipufogócsöveket és eltávolították a gépjárműveken található katalizátorokat.

A vádlottak a levágott katalizátorokat egy gépjárművel elszállították a helyszínről, majd Esztergomban ismeretlen személynek 30.000 Ft-ért értékesítették, mely összeget háromfelé osztottak.

Az elkövetők a bűncselekmény elkövetésével többszáz ezer forint kárt okoztak a gépjárművek tulajdonosainak, mely nem térült meg.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben két rendbeli kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat és a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfiakkal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki, az egyik vádlottnak emellett a párfogó felügyeletet is rendelje el. Továbbá kötelezze a vádlottakat a kár megtérítésére és kobozza el tőlük azt a pénzt, amit a katalizátorért kaptak.

Fotó, forrás: police.hu