Kategóriák: Hírek

Az IP kamera 3 előnye – Ezért válassz modern biztonságvédelmi eszközt

A technológia rohamos fejlődésének hatására az elmúlt évtizedben számos korszerűsítés történt a biztonságtechnika területén is. A fekete-fehér képek rögzítésére alkalmas, rossz képminőségű kamerák már a múlté. A jövő az olyan modern eszközöké, mint amilyen az IP kamera is. De mégis miért éri meg ezt választani? Mutatunk 3 előnyt!

1. Egyszerű kábelezés

Sok esetben a jelenlegi kamerarendszert szeretnénk lecserélni, korszerűsíteni. Ilyenkor is jó választás az IP kamerás rendszer, ugyanis már meglévő strukturált hálózatokba is könnyen integrálható, csökkentve ezzel a telepítési költségeket. Sőt, meglévő koax esetén, annak érdekében, hogy egyáltalán ne legyen kábelezési költség, AHD kamera rendszert ajánlanak a szakemberek. Ez a megoldás akkor lehet kitűnő választás, ha nincs szükség az IP kamerák okos funkcióira, de a részletgazdag kép viszont elengedhetetlen.

2. Könnyű visszakeresés

Mivel az IP rögzítők (NVR), az analóg elődjeiktől eltérően digitális jelekkel kommunikálnak, ezért nemcsak a távoli elérést teszik lehetővé (azaz akár laptopról, akár mobiltelefonról nézhetjük az élőben közvetített képet), de akár digitális metaadatokat is rögzíteni képes. Így sokkal egyszerűbb visszakeresni, akár pontos időpontra is a felvételek között, akár adott ruházatot viselő személyre. Mivel az események könnyen archiválhatóvá válnak, ezért a jövőben már nem okoz gondot, illetve sokkal kevesebb időbe telik bármilyen, a múltban rögzített felvétel megszerzése, szükség esetén a hatóságok felé történő kiadása.

3. Intelligens detektorok

Az IP kamerás rendszer rögzítő szoftvere intelligens érzékelőkkel van ellátva, továbbá rendszerkialakítása miatt összetett események valós idejű észlelésére és ezeknek az információknak a folyamatos elemzésére is képes. Ezeknek köszönhetően számos szolgáltatást tesz lehetővé:

  • Vonalátlépés, területre lépés: „virtuális kerítés”. A rendszer képes jelezni, amennyiben egy előre beállított területre belépnek.
  • Irányszelektív haladás: Különböző irányú mozgások követése. Adott irányban szabad közlekedés, de az előírással ellentétes haladás észlelése, erről jelzés küldése.
  • Otthagyott tárgy: elhagyott tárgy észlelése. Ha egy tárgy huzamosabb ideig felügyelet nélkül marad, a rendszer jelzi.
  • Elvitt tárgy: azaz lopás érzékelés. Amennyiben a megfigyelt tárgyak elmozdítását/elvételét érzékeli a rendszer, riasztást küld.

Meglévő rendszer korszerűsítése, vagy teljesen új rendszer kiépítése esetén is érdemes olyan céget választani, ahol az egész folyamatban támogatást kapunk. A SMARTme a tervezési folyamattól egészen az átadásig, teljeskörű szolgáltatást nyújt.

Megosztás