Kategóriák: DorogHírek

Negyvenöt éves a Richter óvoda

Ebben a nevelési évben ünnepli 45. születésnapját a dorogi Richter óvoda. A jubileum alkalmából és az ahhoz kapcsolódó gyermekhéten a gyerekek többek között kék villogós napokon, kutyás bemutatón, kiránduláson és koncerten vehetnek részt.

Az óvoda vezetősége fontosnak tartja a családok és az óvoda, a dolgozók kapcsolatának erősítését, amelynek egyik jó példájaként közös ünnepre hívták meg a Dorogi József Attila Művelődési Házba a jelenlegi és leendő ovisokat és szüleiket. A napokban az intézmény dolgozóinak kérésére – a vállalat támogatásának köszönhetően – a Mesemanók Zenekar koncertjével lepték meg meglepetés ajándékként az érkezőket.

Kaulics Beátától, az intézmény vezetőjétől megtudtuk, hogy a koncert utáni napokban a dorogi rendőrség is ellátogatott az óvodásokhoz, ahol a lurkók megismerkedhettek a rendőrautókkal, de a jövő héten tűzoltók is érkeznek, illetve kutyás bemutatót is tartanak, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek a kedvencekhez. Végül pedig egy kirándulással zárják a gyerekhetüket, melynek keretében az esztergomi Bíróréti Birtokra utaznak el, a Richter gyár jóléti alapítványának támogatásával.

A Mesemanók Zenekar koncertjével lepték meg az ovisokat!

Kaulics Beáta elmondta azt is, hogy jelenleg 62 fő jár az óvodába, a Richteres szülők gyermekei mellett pedig aktív dolgozó nagyszülők unokái is járnak az intézménybe. Fontos célnak tartják a bővítést is, így nagyobb csoportszobát alakítanak ki az épületben, ami által a mostani 15 fős csoportszoba 25 férőhelyesre bővül. „Erre azért is van szükség, mert a közelmúltban az előző évekhez képest nagymértékben emelkedett a hozzánk jelentkező családok gyermekeinek száma” – tette hozzá.

Az intézményvezető kiemelte azt is, hogy a nevelés során figyelembe veszik a szülői igényeket a gyerekek fejlesztésének érdekében. Az óvodapszichológusuk is rendszeresen elérhető, illetve olyan fejlesztő foglalkozásokat tartanak, mint például a játékos angol, vagy jóga. De tehetségműhelyeket is indítottak a 2021-22-es nevelési évtől, ahol zenei, mozgásos illetve kézműves foglalkozásokat tartanak, mindemellett pedig szülői kérésre modern tánctanfolyamot is szerveztek. Fontos megemlíteni azt is, hogy óvodaújsággal  is rendelkeznek, ahol a szülőknek betekintést adnak az egészséges életmóddal kapcsolatos tevékenységeikről, illetve az óvodai élet eseményeiről, nyílt napokról kapnak képes-írásos összefoglalót.