Féltékenységből súlyosan bántalmazta feleségét

Nem jogerősen két év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki több alkalommal ököllel, majd fabottal verte meg a feleségét esztergomi otthonukban. A nő életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett házastársak, az utóbbi időben többször veszekedtek egymással, a sértett ezért félt a vádlottól. 2020. évtől kezdődően a sértett szerelmi kapcsolatot létesített egy külföldön élő férfivel, majd 2021. augusztus 22-én a sértett elhagyta a vádlottal közös esztergomi otthonát, otthagyta az általa nevelt két óvodáskorú gyermeket, és az említett idegen férfi társaságában tartózkodott.

2021. augusztus 25-én a sértettet a családtagjai hazahívták azzal, hogy a vádlott eltávozott otthonról, és a gyerekek élelem nélkül vannak. A sértett hazament, és otthon találta a vádlottat, a két óvodáskorú gyermekét, valamint a két felnőttkorú gyermekét. Ekkor a vádlott elküldte a lakásból a családtagokat azzal, hogy meg akarja beszélni az együttélésüket a sértettel, és megígérte nekik, hogy nem fogja bántalmazni őt. A férfi ezt követően féltékenységből, több alkalommal ököllel megütötte a sértett fejét, egy nagy fa bottal combon és háton ütötte, majd a fekvő sértettet nagy erővel hátba rúgta.

A hazaérkező családtagoknak azt mondta a vádlott, hogy ne hívjanak mentőt, vagy mondják azt, hogy a sértett a sérüléseit úgy szerezte, hogy kiesett az ablakon. A családtagok ellentmondtak a vádlottnak, mire ő rájuk kiabált, és egyiküket meg is ütötte.

A sértett nő 8 napon túli gyógytartamú sérüléseket, ujjtörést, bordatörést, borda alatti zúzódást, bevérzést és a lép repedését szenvedte el. Az életveszélyes állapot elhárítása végett a lépet műtéttel el kellett távolítani.

A Tatabányai Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben megtartott folytatólagos tárgyaláson a vádlottat 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 napot tartott fenn a jogorvosi nyilatkozat megtételére, a vádlott és a védője felmentésért és enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Borítókép: illusztráció