Kategóriák: Hírek

Homlokzati hőszigetelés? Itt a lista, mire lesz szüksége!

A tavaszi hónapokkal elérkezett a lakásfelújítás időszaka. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a homlokzati hőszigetelés az egyik leggyakrabban választott munkálat, melynek számos előnye érezhető a mindennapokban. A téli hideggel, a nyári hősséggel szembeni védekezés mellett az egyre inkább aktuálissá váló energiatakarékosság kérdése is megoldható ilyen módon.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő alapanyagok, szigetelőlapok helyes használatát, melyen a végeredmény hatékonysága is múlhat. A minőségre mind a szigetelőlapok, mind a választott szakemberek megbízhatósága kapcsán is megéri fokozott figyelmet fordítani.

Nem csak a szigetelőlapok költségeivel célszerű számolni! 

A homlokzati hőszigetelés kapcsán elsősorban a várható költségekre asszociál a mai kor embere. Nem véletlen, hiszen az elmúlt időszakban mind a munkadíj, mind a korszerűsítéshez használt alapanyagok ára növekedni látszik. Ugyanakkor fontos, hogy ne a hőszigetelő rendszeren spóroljunk, ez ugyanis mindig hosszú távú beruházásnak bizonyul.

A hőszigetelő lemezeken túl ne feledkezzen meg a szükséges kiegészítőkről sem, melyek nélkülözhetetlen a rendszer optimális felépítéséhez. A rendelkezésre álló alapanyagok megfelelő mennyiségének megválasztásában kiemelt szerep jut, így nem fordulhat elő, hogy a munkálatok közepette elfogynak azok. A vásárláshoz megéri szakember segítségét kérni, aki pontosan ki tudja számolni, miből mennyire lesz szükség a homlokzati hőszigeteléshez.

Fókuszban a minőség!

A mai kor embere azt várja el, hogy a pénzéért valóban időtálló minőséget kapjon. Ehhez azonban az is szükséges, hogy a megfelelő szigetelő lapokat, kiegészítőket, alapanyagokat válasszuk. Bár a felépített rendszer egy része láthatatlan a külső szemlélő számára, de ez nem azt jelenti, hogy minőségén érdemes lenne takarékoskodni.

A megfelelő minőségű alapanyagok hiányában a szigetelés elválhat a faltól, a vakolat berepedezhet, és így nedvesség juthat azok alá. Mi ezzel a probléma? Károsodhat a rendszer, és elveszítheti azokat a tulajdonságait, melyeket alapvetően szolgálna. A létrejött hőhidak rontják az ingatlan belső mikroklímáját, és a penészesedés kockázata is jelentősen megnőhet.

Mindent egy helyről?

Az online vásárlás minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend, s ez akkor sincsen másként, ha hőszigetelő anyagokról van szó. Érdemes olyan cég mellett letenni a voksot, mely egyaránt kínálja a minőségi homlokzati hőszigetelő lapokat, valamint az azok felhelyezéséhez szükséges kiegészítőket, alapanyagokat. Ne feledkezzünk meg az élvédők, a hálók beszerzéséről, de a hőtükrös vagy a légpárnás párazáró fólia és a ragasztó sem elhanyagolható. A különféle ragasztóhabok, purhabok, dübelek és tárcsák mellett a lábazati kezdősín is hasznos segítőtárs a homlokzati hőszigetelés során. 

Keresse meg hőszigetelő webáruházunkat itt! 

A megfelelő szakemberek segítségével gyorsan kiválaszthatja azokat az alapanyagokat és kiegészítőket, melyek időtálló minőséget biztosítanak a hőszigetelés kifogástalan kivitelezéséhez.

Megosztás