Esztergomi garázsokból loptak

Vádiratot nyújtottak be azzal a három férfival szemben, akik esztergomi garázsokból többek között kerékpárokat, horgászfelszereléseket, szerszámokat és pálinkát loptak.

A vádirat szerint három férfi 2021. január 6-áról 7-ére virradó éjszaka az esztergomi garázs ajtajáról a lakatot lefeszítették, és onnan szerszámokat és kerékpárt loptak, összesen 161.150 Ft értékben. Az elkövetők ebből a garázsból elloptak egy másik, 105.000 Ft értékű kerékpárt is. Térfigyelő kamera rögzítette, amint a két lopott kerékpárral két tolvaj elhajtott a helyszínről.

A három férfi 2021. január 6-án este a garázssoron az egyik garázs ajtaját felfeszítették, onnan 50.500 Ft értékben vittek el horgászfelszereléseket, és szerszámokat. A három férfi két másik garázsból is lopni akart, az egyik ajtaját nem sikerült felfeszíteni, a másik garázsban kutattak, de számukra értékkel bíró tárgyat nem találtak.

A három férfi közül ketten egy nyitva hagyott gépkocsiból szerszámokat és GPS-t vittek el összesen 28.000 Ft értékben, valamint egy garázsba lakat lefeszítésével hatoltak be és onnan törött távcsövet, régi evőeszközöket, jelvényeket, és pálinkát vittek el.

A három férfi közül az egyik ötször volt büntetve, többszörös és különös visszaeső, míg ketten büntetlenek.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetett férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a büntetlen elkövetőket végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség