Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Dorog – Kecskemét

Változatlanul a kiesési zóna mezsgyéjén imbolygó dorogi labdarúgó csapat a hétvégén az évad egyik legnagyszerűbben szereplő gárdáját, a feljutó helyen álló kiskunsági csapatot látja vendégül. A találkozóra május elsején, Anyák napján, vasárnap 17 órai kezdettel kerül sor a Buzánszky stadionban.

A piros-fekete alakulat legutóbb pontosan távozhatott a Siófok otthonából, azonban az 1–1-es döntetlen ellenére bőven maradt hiányérzet. Ugyanis egy kicsit nagyobb összpontosítással akár mindhárom pont is hazahozható lett volna. A bátor szellemben kezdő és szorványos támadásokat vezető dorogiak meglepték az előkelő helyen álló, de igen kényelmes hazaiakat és az első félórán belül vezetéshez jutottak. A 16-os előterőből megítélt szabadrúgást Rácz Ferenc lőtte ragyogóan a felső sarokba. Fordulás után a vendéglátók távoli lövéssel hamar egyenlítettek, de ennek ellenére is volt lehetőség megnyerni a mérkőzést. A hajrá perceihez közeledve Nyíri Vince a meccslabdát a kapufára fejelte.

A tavaly ősszel Kecskeméten játszott mérkőzésükön a hazaiak szabadrúgást követően veszélyeztetik a dorogi kaput (forrás: KTE).

A 2. helyen álló kecskemétiek továbbra is menetelnek, miután a forduló rangadóján a Szegedet is legyőzték, nem is akármilyen teljesítménnyel. Valósággal kiütötték ellenfelüket a 4–0-ás hazai sikert hozó találkozón. Az alföldi lila-fehér legénység nagyon magabiztos és hosszú veretlenségi szériában van jelenleg is. A felek tavaly november 21-én csaptak össze a kiskunsági megyeszékhelyen, ahol a hazaiak nyertek 2–0-ra.

Ez lesz a két csapat 4. egymás elleni tétmérkőzése.

Mindhárom eddigi találkozójukat a kecskemétiek nyerték 5 : 1-es gólaránnyal. Dorogon az eddigi egyetlen meccsük 2–1-es vendég sikerrel zárult. Részletesebb visszatekintő itt olvasható: Örök Mérlegen: Kecskemét – Dorog

A kecskemétiek most már cseppet sem titkolt célkitűzése az NB I-be való feljutás. A klub már meg is kapta az induláshoz elengedhetetlen első osztályú engedélyt az MLSZ részéről. Minimális lépéselőnyben vannak jelenleg a legnagyobb vetélytársukkal, a Diósgyőrrel szemben, így Dorogon feltett szándékuk megnyerni a mérkőzést. A dorogiak hihetetlenül eredménytelen sorozata és a nagyon gyenge hazai mutatói alapján minden jel arra mutat, hogy a Dorogon nem fog múlni a feljutásuk. A vendégek soraiban három egykor a dorogi csapatban játszott labdarúgó szerepel, akik közül Mihajlo Rjasko és Paudits Patrik minden bizonnyal játszani is fog egykori társaik ellen. Mindketten pályára léptek a legutóbbi fordulóban aratott pompás győzelmet hozó rangadón a Szeged ellen.

Szabó Gyula