Kategóriák: DorogHírek

Egészségnapot tartottak a dorogi gimiben

Április 27-én, szerdán újra egészségnapot tartottak a Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban – közölte az intézmény a közösségi oldalán.

A diákok előszőr Peer Krisztina pszichológus előadását hallgathatták meg a mentális szorongásról, depresszióról, a pánikbetegség felismeréséről, megelőzéséről és kezeléséről. Ezt követően Huszár Adél dietetikus előadása következett a divatdiétákról, majd Szimuly Balázs állomásvezető mentőtiszt és Németh Tamás tartott interaktív elsősegély bemutatót, oktatást a tanulóknak.

Az előadások és az órák szüneteiben a 9.A. osztály emelt angolos csoportja egészséges ételekkel (avokadó-, padlizsán-, tzatziki-krémes szendvicsekkel, salátatállal és gyümölcssalátával) kínálta a diákokat egész nap. A rendezvény zárásaként répatorta várta fiatalokat. Mindeközben megrendezték az éves, osztályok közötti labdarúgó bajnokságot is, amely roppant izgalmakat, szoros mérkőzéseket hozott. A 2021/2022 tanév futballtornájának győztese a 11. b osztály lett. A gimnázium köszönetet mondott a szervezőknek és a 9. A. osztály emelt angolos csoportjának.

Fotó, forrás: Zsigmondy Vilmos Gimnázium, Dorog Facebook oldal