Kategóriák: Hírek

Rendezzük be a lakást otthonosabban

Bár a lakberendezésre egy külön iparág épül, viszont néhány jól megválasztott bútordarabbal, kiegészítővel és némi kreativitással mi magunk is otthonosabbá tehetjük a lakást. Bemutatunk néhány gondolatindító praktikát, amivel igazán meghitté varázsolhatjuk a családi fészket.

Szebb és kényelmesebb kanapé

A kanapé és az ülőgarnitúra a lakás központi része. Gondoljunk csak a legjobb beszélgetésekre, az éjszakába nyúló filmnézésekre és a baráti összejövetelekre. Ezért sem mindegy, milyen képet mutatnak ezek a bútordarabok. Mennyivel komfortosabban érezzük magunkat, ha a bútorszövet tisztaságot és nyugalmat áraszt. Nincs is annál lehangolóbb látvány, mint amikor bor, kávé vagy tea okozta foltok csúfíjták az ülőgarnitúrát. Ezt már csak az tudja überelni, ha a bútor kiült, kiszakadt, netán kifeküdt.

Újítás lehet egy dizájnos sarokülőgarnitúra, ami nemcsak praktikus megoldás, de igen elegáns kinézetével, méreteivel a helyiséget is uralja.

Zöldebb otthon

Ki ne imádná a természet közelségét? Könnyedén beköltöztethetünk egy-két növényt a lakásunkba, amik vitathatatlanul esztétikusabbá teszik az otthont. Ezenkívül a dísznövények pozitív hatással vannak a fizikai és mentális egészségünkre, valamint a helyiség levegőjét is tisztítják. A kellemes légkör megteremtéséhez vásárolhatunk filodendront, eukaliptuszt, tillandsiát, szukkulenseket, fikuszt vagy éppen bonsait.

Kellemes világítás

A hideg beltéri fényeknek leginkább a szupermarketekben és az üzletekben a helyük. Helyettük használjunk ambiens fényt vagy accent megvilágítást. Az ambiens fény egyenletesen oszlik el az egész szobában, finom, gyertyaszerű világítást ad. Az accent megvilágítás pedig kiemeli az adott szoba egy pontját. Ezek a fények igen romantikus és kiegyensúlyozott hatást tudnak kelteni az helyiségben.

Festmények a falakon

Legyen szó akár egy kortárs vagy antik festményről, egy műalkotás igazán feldobja a lakásodat. Nem kell hatalmas összegekben gondolkodnunk, a nappaliban tátongó falon jól fog mutatni egy olcsóbb, de dekoratív mű is.

Megosztás