Új helyen a Canis Lupus kutyaiskola

Áprilisban új helyre költözött a Canis Lupus Egyesület kutyaiskolája, méghozzá Esztergom-Kertvárosba, a Grante és a Dorogi út közötti területre.

Az egyesület elnöke, Tátrai Tamara Petra elmondta, hogy a jelenlegi pálya mintegy 1300 négyzetméter méretű, a költözés pedig még jelenleg is folyik, mert a korábbi telephelyről a többi eszközt akkor szállítják majd át, ha sikerült beszerezniük egy konténert az eszközök tárolására. Többek között Agility ugró és bújó elemekkel, mérleghintákkal és kúszóalagutakkal bővül majd az új pálya. „Az esztergomi önkormányzat jóvoltából a területet körbe fásították, aminek nagyon örülünk, hiszen a nyári melegben jól fog majd jönni az árnyékos terület” – jegyezte meg Tamara.

Az egyesület telephelye egyébként korábban a Táti út mellett helyezkedett el, majd az önkormányzattal együttműködve kapták a jelenlegi területet. A Canis Lupus Egyesület (latinról fordítva farkaskutya) öt éve működik a térségben. Számos, a felelős állattartást népszerűsítő programot nyújtott eddig óvodásoknak és iskolásoknak egyaránt. Az egyesület célja, hogy olyan módon segítsék a hobbikutyázást, hogy alapfokú engedelmességi feladatok elsajátításával a kutyázás egy élményekkel teli, tartalmas, sportos időtöltés lehessen. Akinek esetleg versenyzői ambíciói vannak Ipg kategóriában, vagy az alap engedelmességi BH vizsgát le szeretné tenni, ott a felkészülésben is segítenek.

Az általuk tartott foglalkozásokra előzetes bejelentkezés nem szükséges, az időpontokat a Facebook oldalukon tekinthetik meg, illetve, ha változás van, akkor azt is ott jelzik. Az újonnan érkezőkkel személyesen szokták megbeszélni, hogy mi a céljuk, mit szeretnének a kutyájával elérni és ez alapján foglalkoznak velük. A foglalkozások díja 1.500 Ft/alkalom, illetve havi bérlet is váltható 8.000 forintért.

„Az évek során beigazolódott, hogy családias hangulatban, jó közösség alakult ki, amihez úgy vettem észre könnyű kapcsolódni. A kutyák iránti érdeklődés és szeretet nagyon jó kis csapatot alakított ki Esztergom és szűkebb vonzáskörzetében és ennek nagyon örülünk.” – jegyezte meg az oktatással kapcsolatban az egyesület elnöke.

Tavalyi kezdeményezésük, amit idén is folytatni fognak, a Kutyafuttában Mogyorósbánya című verseny, ahol kutyákkal együtt terepfutnak a versenyzők, számos épített és természeti akadályt legyőzve.

Az iskola elégedett tanulói!

Fotók: Canis Lupus Egyesület