Kategóriák: HírekKék hírek

Felesége autójában közel félmilliós kárt okozott

Pénzbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki házastársa gépkocsiját megrongálta, valamint abból a holmijait kidobálta. A veszekedés közben a férfi a nőt arcon is ütötte.

A vádirat szerint a nő és a férfi házassága megromlott a férfi italozó életmódja miatt. A sértett emiatt több alkalommal elköltözött a Doroghoz közeli községben lévő közös lakóhelyükről Oroszlányba, de mindannyiszor vissza is ment a férfihoz, miután kibékültek. A sértett 2020. május 29-én is elköltözött, majd a férfi kérésére 2020. szeptember 18-án délelőtt ismét visszautazott a községbe. Rövid idő elteltével a férfi alkoholt kezdett fogyasztani, régi sérelmeit hánytorgatta fel a sértettnek, aki ezt megunva elhatározta, hogy még e napon elutazik.

A házastársak 13 óra után kimentek az utcára, a férfi közben szidalmazta a nőt. A sértett beült a saját tulajdonát képező személygépkocsi vezetőülésébe, hogy onnan elmenjen. A férfi azonban kinyitotta a jobb első ajtót, és elkezdte a sértett holmijait az utcára dobálni a kocsiból. A nő kiszállt, hogy a dolgait összeszedje, ekkor a férfi a jobb oldali első ajtót többször, nagy erővel előre feszítette, majd a sértettet ellökte magától, és egy alkalommal tenyérrel arcon ütötte. A nő a bántalmazása miatt segítségért kiabált, mire a férfi a házba besietett.

A gépkocsiban 434.703 Ft rongálási kár keletkezett, a nő sérülést nem szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának a megtérítésére.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség