Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Dorog – Vasas

A kieső zóna felé sodródó dorogi csapat a listavezető és nagyszerű sorozatban lévő Vasast látja vendégül. A mérkőzés április 17-én, húsvétvasárnap 17 órakor veszi kezdetét a Buzánszky Jenő stadionban.

Már a Nemzeti Sport is kiesési rangadóként számolt be az elmúlt fordulóban lejátszott Csákvár elleni mérkőzésünkről. A hazahozott egy ponton kívül semmi másnak nem örülhettünk. Igen gyatra és rengeteg technikai hábával tarkított játék közepette, egy meglehetősen szerencsés öngóllal a találkozó 30. percétől vezettünk, de tíz perccel a vége előtt a hazaiak a számolatlanul sokadik szögletét követően kicsúszott a három pont a csapat kezéből. Nem úgy ellenfelünk, amely a forduló rangadóján a Szeged ellen is magabiztosan és megérdemelten nyert 3–1-re úgy, hogy egy félidőnyi előnyt adott az ellenfelének. Ellenállhatatlan menetelésben vannak, s ez volt zsinórban a 8. győzelmük, 20 : 1-es gólaránnyal megtámogatva. Az egyetlen gólt is legutóbb kapták, a 9 kapott gól nélkül lehozott meccsüket követően.

Legutóbb tavaly október 31-én találkozott a két csapat, amely katasztrofális eredményt hozott a dorogiaknak. A házigazda angyalföldiek valósággal kitütötték a piros-feketéket az 5 : 0 -ra végződött meccsen, akiknek ezidáig ez a legsúlyosabb veresége ebben az évadban.

 

Ez lesz a két csapat 58. egymás elleni tétmérkőzése.

Az eddigi 57 találkozón 9 dorogi győzelem, 10 döntetlen, 38 vereség; 60 : 134-es gólaránnyal született.

Hazai mérlegünk: 26 meccsen 8 győzelem, 4 döntetlen, 14 vereség; 32 : 47-es gólaránnyal.

A két csapat egymás elleni részletes mérlege itt olvasható: Örök Mérlegen: Vasas – Dorog

Dorogi szempontból a Vasas elleni találkozók sosem tartoztak a szerencsés kimenetelűek közé. Az esetek döntő részében akkor is fővárosi győzelem született, amikor a mieink valóban erősebbek és esélyesebbek voltak ellenfelüknél. Az elmúlt négy egymás elleni meccset könnyedén zsebelték be a piros-kékek, mégpedig valahányszor fölényesen, összesen 12 : 0-ás gólaránnyal. Az elmúlt mérkőzésekhez képest a Vasas most van igazán elemében és ennek megfelelően vezeti a bajnoki tabellát. Azonban még be kell biztosítania pozícióját még akkor is, ha akár most oda lehetne nekik adni a bajnoki címet.

A legutóbbi mérkőzésen készült kép, amely egyben a legtöbb Vasas–Dorog párharcra is igaz: Egyik oldalon a boldog győztesek, a másik kupac pedig a csalódott, vesztes oldal (forrás: Nemzeti Sport)

A Dorog ellen amúgy sem lehet más a céljuk, mint a győzelem. Bármennyire is kellemetlen kimondani, de csapatunk ezúttal az esélytelenek nyugalmával léphet pályára. Pedig a pontra, pontokra óriási szüksége volna, hiszen egyre közelítik meg a kiesőhelyen állók és a hátralévő fordulók is nagyon rázósnak ígérkeznek. A dorogiak tavaszi mélyrepülése elkeserítő, akik a legutóbbi három egymást követő meccsen született egyetlen gólt is öngólból érték el. Nem csak minden mutatóban jobb a Vasas, de a két véglet csap össze: a leggólerősebb a leggólképtelenebbel, a szilárd védelem a leggólképesebb védelemmel. Lehetne bármilyen aspektusból a tényezőket elemezni, azonban egyszerűen kifejezve, a két csapat között osztálykülönbség van.

A mérkőzésre Húsvétvasárnap, a feltámadás emlék- és ünnepnapján kerül sor és érdekesség, hogy ez lesz a bajnokság 33. fordulója. Jézus is ennyi évet töltött a földi létben. A Dorog-szimpatizánsok is maximum a feltámadás misztériumában bízhatnak, de félő, hogy ha mindez be is következne végre, az sem erre a mérkőzésre prognosztizálható.

Minden kedves Olvasónak ezúton kívánok Áldott, Békés Húsvéti ünnepeket! 

Szabó Gyula

Megosztás