Kategóriák: Hírek

Újabb útszakasz újulhat meg Mogyorósbányán

Mogyorósbánya Község Önkormányzata ismét eredményesen pályázott a Magyar Falu Programban. A támogatói döntésnek köszönhetően mintegy 45 millió forint vissza nem térítendő összegből szilárd útburkolatot kaphat a Petőfi Sándor utca 63-83. házszám közötti szakasza.

Havrancsik Tibor polgármester lapunknak elmondta, hogy az útépítéshez szükséges tervek már rendelkezésükre állnak, jelenleg az engedélyeztetés folyamata zajlik, és ha minden a számításaik szerint történik, akkor még az idei évben megkezdődhet a beruházás. A tervezett útpálya vonalvezetése egyébként a Petőfi Sándor utca korábban burkolt szakaszának úttengelyétől számítva mintegy 250 méter hosszú, a tervezett pályaszerkezet a kétirányú közlekedést is biztonságossá teszi majd.

„A beruházás megvalósulása azon túl, hogy növeli az önkormányzati tulajdonú szilárd burkolatú utak hosszát, elsődleges szempontként fokozza a közlekedés biztonságát és nagyban hozzájárul a helyi lakosság életminőségének javításához” – mondta a település polgármestere.

A község vezetője büszke arra, hogy Mogyorósbánya évről-évre jól teljesít a Magyar Falu Program pályázatain, a jelenlegi támogatással együtt már több mint 100 millió forinttal gazdagodott a település az elmúlt évek során. A kistelepüléseket segítő program támogatásainak köszönhetően korábban a Sport utca egy szakaszát is sikerült aszfaltburkolattal ellátniuk, továbbá a közterületek karbantartását szolgáló eszközöket szerezhettek be és nem utolsó sorban megújulhatott az óvodai játszóudvar, valamint felújításra kerülhetett az óvoda melléképülete is.