Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Bevásárlókocsiban felejtett szatyrot lopott

Négyszázezer forint pénzbüntetésre ítélték azt a férfit, aki egy dorogi üzletnél a bevásárlókocsiban felejtett szatyrot lopta el, melyben mintegy százharmincezer forint készpénz volt.

A bíróság megállapította, hogy a sértett 2021. augusztus 28-án reggel a dorogi üzletben vásárolt, amelynek befejeztével a bevásárlókocsit visszatolta a helyére, de benne felejtette a nylon szatyrát, amelyben 129.000 forint készpénz volt, irattartó tárcáiban a személyes iratai, gépkocsi forgalmi engedélye. A táskában ezen túl benne volt még a sértett 3.800 forint értékű mobiltelefonja egy 200 forint értékű tokban, továbbá egy 2.800 forint értékű mobiltelefon, ugyancsak 200 forint értékű tokban.

A vádlott szintén a boltban vásárolt, és a sértett távozását követően alig egy perc múlva lépett a bevásárló kocsihoz. Észlelte, hogy abban egy nylon táska van, a táskát a kocsiból kivette, belenézett, a sértettnek nem jelezte, hogy a táskát megtalálta, hanem azzal a parkoló irányába távozott, ezáltal a táskát és a benne lévő közokiratokat és értékeket jogtalanul eltulajdonította.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2022. április 11. napján tartott előkészítő ülésén, lopás bűntette miatt 400.000 forint pénzbüntetésre ítélte a férfit. Az ítélet nem jogerős, a vádlott felementésért fellebbezett.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék